"Loik Remi slavi gol"
"Loik Remi slavi gol"

Vrteška Pogbe i golovi Remija, Žinjaka i Grizmana – galski Petlovi prošetali Jerevanom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.10.14. | 19:47

Francuska savladala Jermeniju sa rutinskih 3:0

Loik Remi slavi golOrlovi nisu umeli, ali galski Petlovi su im objasnili kako protiv Jermenije. U Jerevanu, u kojem je Srbija pre samo četiri dana jedva izvukla bod, Francuska se šetala do pobede od 3:0.

Istina, u meču lišenom rezultatskog značaja, Jermeni nisu imali drugi motiv osim želje da se još jednom potvrde kao ozbiljan tim i to u susretu sa jednom od najvećih fudbalskih nacija u Evropi. Kvalitet je, međutim, prevagnuo na vodenicu mnogo kvalitetnijeg tim gostiju.

Izabrane vesti

Iako je selektor Didije Dešan promešao karte pa je bilo problema u odbrani s obzirom na to da Žeremi Matje, Rafael Varan, Lukas Dinje i Kristof Žale nisu mnogo igrali zajedno. Neugodni Markos Piceli, koji je i Orlovima zadavao velike glavobolje, umalo to nije iskoristio na početku meča, ali je Stiv Mandanda odradio svoj deo posla.

Kako je utakmica odmicala Trikolori su postajali sve sigurniji pozadi, a Dešan nije ponovio grešku Dika Advokata. Protiv objektivno slabijeg rivala odrekao se formacije 4-2-3-1, prešaltao na 4-3-3. Jermenija nije mogla da izdrži.

Već u sedmom minutu Andre-Pjer Žinjak je sa desne strane uputio loptu na suprotnu stativu, a Loik Remi bio brži od uspavane odbrane domaćeg tima i pogodio za 1:0.

Kada je brana Jermena napukla bilo je samo pitanje koliko će golova završiti u mreži Romana Berezovskog.

Do kraja poluvremena Remi je uzdrmao stativu, potom je Berezovski iz jedan na jedan duela sa Žinjakom izašao kao pobednik, ali je sav trud domaćeg tima pao u vodu u 55. minutu. Sjajni Pol Pogba je zavrteo mozak trojici čuvara, koji nisu imali drugog no da ga zaustave prekršajem za najstrožu kaznu. Žinjak je bio neumoljiv.

U 84. minutu šlaga na tortu sipao je Antoan Grizman. Prethodno je razigrani Žinjak poslao savršenu loptu, napadač Atletika je bio sam pred Berezovskog, obišao ga i prizemljio Jermene.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre-Pjer ŽinjakAntoan GrizmanEvropaFrancuskaJermenijaKvalifikacije za EURO 2016Loik RemiPol Pogbareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara