Vučić: Ne verujem u nameštaljku u Parizu, ali sarađivaćemo sa Interpolom

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 14:30

Nakon sastanka sa premijerkom, Vučić je rekao da misli da je to "još jedan od trikova", ali da je to samo njegovo mišljenje i poručio da će biti kažnjen svako ko je eventualno učestvovao u bilo čemu nezakonitom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "vrlo skeptičan" prema optužbama o navodnom nameštanju rezultata utakmice između Crvene zvezde i francuskog Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, ali da će državni organi ispitati svaku mogućnost i da će sarađivati sa Interpolom i francuskim istražnim organima na tom slučaju.

Nakon sastanka sa premijerkom, Vučić je rekao da misli da je to "još jedan od trikova", ali da je to samo njegovo mišljenje i poručio da će biti kažnjen svako ko je eventualno učestvovao u bilo čemu nezakonitom.
"Ako je to neko učinio - biće najstrože kažnjen. Ali ja mislim da je to samo još jedan od trikova. Otom-potom", rekao je Vučić, a prenosi Beta.

Izabrane vesti

Povodom pisanja francuskog lista Ekip o navodnom klađenju čelnika Zvezde na poraz od pet golova razlike od PSŽ-a, Vučić je rekao da je srpska policija obaveštena od Interpola da se vodi postupak i da su sve informacije u Francuskoj i dodao da srpska policija danas očekuje da dobije određene informacije iz te zemlje.
"Da li će da ih isporuče, to ćemo videti", rekao je Vučić i dodao da to što je on skeptičan prema celoj priči ne znači da neće biti ispitana svaka mogućnost da se to desilo.

Vučić je ponovio da će državni organi Srbije svakako ostvariti svaku neophodnu saradnju i sa Interpolom i sa francuskim državnim organima.
“Policija je dobila informaciju od Interpola da se vodi određeni postupak. Rekli su im da su sve informacije kod francuske policije. Danas očekujemo da naša policija dobije određene informacije”.

Istraga o ovom slučaju, a mediji su objavili da su i francusko Tužilaštvo, kao i UEFA već pokrenuli postupak, trebalo da pokaže da li je zaista bilo nedozvoljenih radnji o čemu je pisao Lekip, a potom i još neki evropski mediji (poput španske Marke), a ako se pokaže da jeste - koji je to čelnik Zvezde probao da uplati čak 5 miliona evra na poraz svog tima.

Zvezda je, u međuvremenu,odbacila ove optužbe i odlučila da angažuje tim advokata koji će analizirati pravne mogućnosti za tužbu protiv Lekipa  i zaštitu kluba.

Treba sačekati ishod istrage.

Foto: Shutterstock


tagovi

Aleksandar Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara