""
""

Vujoševićevo upozorenje o privatizaciji: Ne može država da prodaje nešto što nije njeno

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.07.14. | 09:26

Predsednik JSD Partizan i trener KK Partizan nije protiv privatizovanja, ali želi jasno precizirane uslove

Nedavne izjave premijer Aleksandra Vučića o bezvrednosti Crvene zvezde i Partizana, a potom i sastanak u Ministarstvu sporta i omladine su opet pokrenuli temu privatizacije naših najvećih klubova. Iako mnogi vide privatizaciju kao jedini lek za prezadužene kolektive večitih, sa Topčiderskog brda zasad samo stiže otpor takvoj ideji.

Izabrane vesti

Prva se oglasila FK Crvena zvezda, a sada je predsednik JSD Partizan i trener košarkaškog kluba crno-belih Duško Vujošević izneo sličan stav da država neće smeti da prodaje nešto što nije njeno.
„Olako se priča o privatizaciji. Košarka, primera radi, za razliku od fudbala nije profitabilna delatnost. Ni kod nas, ni na zapadu. Gazde evropskih klubova su ulagale višak novca u ovaj sport, ne zbog profita, već zbog iz osećaja korisnosti. To je vrsta finansijske potrebe koja ne može biti svedena na prostu zaradu, pošto to i nije. Nemam ništa protiv privatizacije, ali kada već o tome pričamo, nadam se da će se napraviti takvi zakonski normativi, koji će omogućiti određene poreske olakšice onima koji ulažu u sport. Ponavljam da košarka ne donosi profit, kao što promena vlasništva ne amnestira od vođena računa o klupskoj tradiciji, sjaju, „težini“ imena, rezultatima, u jednoj reči, istoriji.  Ne može država da prodaje bez obaveza nešto što nije njeno, već uslovi privatizacije moraju biti jasno definisani“, upozorio je Vujošević u razgovoru za list Sport.  

Povodom spekulacija da bi grčka porodica Janakopulos koja je vlasnik Panatinaikosa mogla da kupi KK Partizan, Vujošević je rekao:
„Ta porodica je pokazala ogormnu ljubav prema košarci, to ne može da se podvede pod biznis, a još manje onaj koji donosi profit. Svi koji se bave košarkom, to odlično znaju. Janakopulosi su ljubav prema košarci pokazali ogormnim ulaganjima u klub, koji je doneo trofeje.“

Predsednik Partizana, Saša Danilović je bio konkretniji i otkrio da do sada nije čuo za takvu mogućnost.
„Nije mi poznata činjenica da ima zainetersovanih za kupovinu KK Partizan, ali ako je to istina, radujem se tome i voleo bih da dođe do toga“, istakao je Danilović takođe u izjavi za Sport.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanSrbijaprivatizacijaJadranska ligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara