Vuletić #2: Šta su govorili Dis i Platon...

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.09.18. | 15:26

Obraćanje potpredsednika Partizana

Odjeci napada nekadašnjih funkcionera Partizana, Nenada Bjekovića, sada u ulozi potpredsednika FSS, i Dragana Đurića, i dalje su prisutni u Humskoj 1.

Kako im je na prozivke uzvratio aktuelni potpredsednik Vladimir Vuletić mogli ste da čitate juče, a u međuvremenu je profesor Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu, gostujući na klupskoj televiziji, proširio asortiman.

Izabrane vesti

Prvo o Bjekoviću.
Imamo usud da se naši bivši funkcioneri i partizanovci trude da naštete interesima Partizana više od svih drugih učesnika u sportskoj Srbiji. Imamo dežurne kerbere, javljaju se uvek kad Partizanu malo zacrni. Posle poraza od Bešiktaša se odmah javio Nenad Bjeković, kao glasnogovornik Saveza. Nikad dosad nisam imao slučaj da se visoki funkcioner FSS, a Bjeković je potpredsednik, bavi klubovima. Voleo bih da znam da li je to nova poslovna politika Saveza, jer u tom slučaju i klubovi bi mogli da postave pitanje da li je bilo puča, ko kome skida traku i kakva je atmosfera u reprezenatciji. Partizan se time ne bavi, domaćin je reprezentaciji u utakmicama Lige nacija, ne pada nam na pemet da remetimo ambijent u državnom timu, ali ovo rađa osnov za podnošenje prijave Disciplinskoj komisiji FSS, da se razmisli o tome da li izabrani funkcioneri FSS imaju mandat da komentarišu unutrašnja pitanja kluba“, rekao je prof. dr Vuletić.

Zatim o Đuriću:
„Jednom prilikom, davne 1910, Vladislav Petković Dis je opisao stanje kad je reč o takvim prikazama, koje se sad pojavljuju u medijima. Rekao je 'Razvilo se crno vreme opadanja, nabujao šljam i razvrat i poroci, podig’o se truli zadah propadanja, umrli su svi heroji i proroci'. I imamo situaciju da bivši predsednik ovog kluba i pravosnažno osuđeni nanogični pritvorenik nastupa uz gomilu psovki, a doveo je Partizan do minusa od 18.000.000 evra“.

Potom je prešao na sadašnje stanje društvenih okolnosti, uverava da nikad nije bilo ovakvo.
Ako imate naslovnicu jednog sportskog medija, koji kaže 'Zvezda-Srbija', postavlja se pitanje: 'Gde su tu navijači Partizana?'. Ako imate medije koji prenose izjave da 70 odsto ljudi navija za Crvenu zvezdu ili da 90 odsto navija za Zvezdu, kao što je rekao golman Crvene zvezde, ponosim se time da sam u tih deset odsto. Deset je neka elita“.

Umesto zaključka, još jedan citat:
„Svojevremeno je Platon rekao Aristotelu: 'Vidiš, Aristotele, ona tri čobanina nedaleko od nas. Oni nas uvek mogu nadglasati, ali to ne znači da su u pravu. To samo znači da su oni i dalje čobani'. Postavlja se ozbiljno pitanje oko nekih stvari koje su važne. Imamo situaciju da Zvezda proda Boaćija za pet miliona, a šest meseci kasnije taj čovek se vrati za milion i po. Ajde, ako su Kinezi poznati po tome da bacaju pare, da su pijani rasipnici, ali zamislite Boaćija koji je onda morao da prihvati da igra u Crvenoj zvezdi za istu sumu koju je dobijao u Kini. Ili čovek od rođenja navija za Zvezdu, pa mu je toliko stalo, ili je ovde potpuno jasno da Boaći i sad ima istu platu koju je morao imati u Kini“, prokomentarisao je Vladimir Vuletić jednu od situacija u komšijskom taboru.

FOTO: MN Press


tagovi

Vladimir Vuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara