"Aleksandar Atanasijević i Nikola Rosić"
"Aleksandar Atanasijević i Nikola Rosić"

Za budućnost odbojke: Asovi prenose znanje deci

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.16. | 09:00

Nikola Rosić i Aleksandar Atanasijević ovog leta u Ivanjici organizuju odbojkaški kamp

Aleksandar Atanasijević i Nikola Rosić

Retkost je da profesionalni sportisti, za vreme trajanja karijere, pronađu vremena da se bave i prenošenjem znanja na mlade naraštaje, a upravo na ovakvu misiju odlučili su se proslavljeni srpski odbojkaši Nikola Rosić i Aleksandar Atanasijević.

Izabrane vesti

Iza njih je naporna sezona u švajcarskom Luganu (Rosić) i italijanskoj Peruđi (Atanasijević), ispred učešće sa Srbijom u Svetskoj ligi, za šta se ovih dana pripremaju u Beogradu, ali i pored toga, njih dvojica će malo slobodnog vremena koje imaju ovog leta posvetiti - deci.

Odbojkaški kamp Play Volley Camp biće organizovan u dve smene (20-27. jul i 27. jul - 3. avgust), u Ivanjici, tačnije u hotelu Park, za devočice i dečake između devet i 18 godina.
„U Ivanjici smo i mi trenirali i dobro znamo da su uslovi fantastični i zbog toga je upravo ta lokacija odabrana. Iako će akcenat biti na odbojkaškim aktivnostima, biće i druženja, odmora, rekreacije, pa smo zato vodili računa o svemu“, kaže za MOZZART Sport Nikola Rosić, libero reprezentacije Srbije.

Atanasijević je ove sezone sa Peruđom stigao do finala italijanske lige, najjače na svetu, a i pored povrede kolena, stavio se na raspolaganje selektoru Nikoli Grbiću za obaveze u Svetskoj ligi, dok će se potom potruditi da mlađe kolege izvede na put kojim je on išao i postao jedan od najboljih odbojkaša na svetu.
„Trudili smo se da odaberemo optimalan program, polaznici će trenirati dva puta dnevno u Hali sportova u Ivanjici, a obezbedili smo vrhunske trenere koji iza sebe imaju mnogo uspeha: Slobodan Radivojević, Zorica Lazić, Marko Nikolić, a tu su i kondicioni trener Miloš Aćimović i fizioterapeut Branko Stojković. Svi polaznici kampa imaće 24-časovnu zdravstvenu negu. Poseban akcenat stavljen je na ishranu o kojoj će voditi računa nutricionista Nađa Mrvaljević“, ističe Atanasijević.

Kamp će imati internacionalni karakter, prijave su već stigle iz Srbije, BiH, Crne Gore, Italije, Švajcarske, Litvanije, Makedonije... Svi zainteresovani više o kampu mogu da saznaju na sajtu Play Volley Camp.

(Foto: MN PRESS)


tagovi

OdbojkaNikola RosićkampAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara