"Muteba Kidiaba"
"Muteba Kidiaba"

Zambija ispustila pobedu na startu Kupa nacija, ali zbog njega uvek navijamo za DR Kongo (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.01.15. | 19:02

Muteba Kidijaba na svoj prepoznatljivi način proslavio izjednačujući pogodak selekcije Žana-Florana Ibege - 1:1

Muteba Kidiaba

Drugi remi na Kupu afričkih nacija, ovoga puta Ebebijenu u prvom meču gripe B između Zambije i Demokratske Republike Kongo - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Zambija je gotovo iz svog prvog pravog napada stigla do vođstvo i to zahvaljujući snalažljivom Živenu Singulumi, koji je u drugom minutu izuzetno preciznim udarcem savladao nespremnog Mutebu Kidijabu.

Šampion Afrike iz 2012. godine uspevao je da održi vođstvo više od sat vremena, iako su napadi rivala iz minuta u minut postajali sve konkretniji, posebno u drugom poluvremenu.

Legendarni čuvar mreže Demokratske Republike možda nije bio najbolje pripremljen za udarac kod primljenog gola, ali je u potopunosti bio spreman za prvi pogodak svog tima na Kupu nacija.

U 66. minutu Janik Bolasi je krunisao odličan kontranapad svog tima i zatresao mrežu Kenedija Mvenea, a onda je Kidijaba priredio svoj prepoznatljivi šou.

Taj pogodak kao da je zadovoljio igrače Demokratske Republike Kongo, dok je Zambija u potpunosti mogla da bude zadovoljna remijem, iako je veći deo meča.

GRUPA B:

Zambija - DR Kongo 1:1 (1:0)
/Singuluma 2 - Bolasi 66/

20.00 Tunis - Zelenortska Ostrva

(FOTO: Action images)


tagovi

ZambijaMuteba Kidiabameđunarodni fudbalKup afričkih nacijaJanik Bolasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara