""
""

Zašto je Felipe Rejes rekao „Ne“ NBA ligi? U Realu je kao tamo, ako ne i bolje!

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.17. | 12:32

"Sanjao sam ponude Lejkersa ili Majamija, ali one nikad nisu stigle"

Kada se u košarkaškim krugovima pomene ime Felipea Rejesa, malo ko ostaje ravnodušan. Prvenstveno jer u slučaju španskog veterana ne postoji sredine. Ljudi ga ili vole, ili nisu blagonakloni prema njemu. Bilo kako, nesumnjivi kvalitet drži ga godinama unazad u madridskom realu, španskoj reprezentaciji i jedan je do njihovih najvažnijih delova. 

Izabrane vesti

Rekorder po broju uhvaćenih lopti u ACB i Evroligi sada je u poznim igračkim godinama, ali i dalje nema nameru da stane. Planira da parafira novi, dvogodišnji ugovor s Realom i tada stavi tačku na uspešnu karijeru. 

Za razliku od mnogih evropskih košarkaša, pa i njegovih zemljaka, Rejes se nikada nije oprobao u NBA ligi. A kako sam priznaje - mogao je. Odlučio se za ostanak u Realu i nije pogrešio. Onim radoznalim poznavaocima košarke, ipak, otkrio je razlog zašto nikada nije otišao „preko“. Takođe i čije je pozive sanjao.
"Imao sam nekoliko ponuda iz NBA lige, ali od nekih manje važnijih timova. Da su stigle ponude od Lejkersa ili Majamija, možda bih se predomislio. Ali, njih nije bilo. I ne žalim zbog toga. Biti u Realu je kao da si već u NBA, ako ne i bolje od toga", poručio je 37-godipšnji centar. 

Rejes je za 12 godina u Kraljevskom klubu osvojio pet titula prvaka Španije, šest nacionalnih Kupova, tri Superkupa Španije, Evroligu i Evrokup. Dakle, sve što je praktično moglo da se osvoji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Real MadridNBA ligaFelipe RejesEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara