Neven Subotić
Neven Subotić

Zašto je propala Borusija? Zna Neven Subotić...

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.04.18. | 14:25

Surovo iskreni intervju srpskog defanzivca za Sport Bild

Od leta 2008. do januara 2018. Neven Subotić je igrao za Borusiju iz Dortmunda i pobeđivao. Osvajao je trofeje, između ostalih i dve titule šampiona Nemačke. Minule zime preselio se u Francusku u redove Sent Etjena, ali još uvek i te kako ima šta da kaže o svom bivšem klubu.

Sada već davne 2011. i 2012. godine Borusija je osvajanjem uzastopnih šampionskih titula ostvarila jedan od najvećih uspeha u novije vreme, ujedno to su bili i poslednji veliki uspesi pre nego što je Bajern zagospodario nemačkim fudbalom.
"Današnjoj Borusiji nedostaju postulati na kojima je funkcionisala šampionska Borusija. Kao igraču potrebni su vam podrška i samopouzdanje. U proteklih godinu i po dana Borusija je imala tri različita trenera, svaki je donosio sa sobom različite ideje i drugačiji koncept. A Borusija to ne trpi. Njoj nedostaje kontinuitet", ističe Subotić u intervjuu za Sport Bild.

Izabrane vesti

Poslednji put koheziju je imala Borusija koju je vodio upravo Jirgen Klop.
"Borbeni duh je bio cena kojom se plaćala ulaznica u naš tim! Ko nije hteo da se bori, nije imao šanse da zaigra na Vestfalenu. Svako ko je dolazio u ovoj klub imao je nešto posebno što je davalo posebnu notu Borusiji. To se iskazivalo na svakom mestu, bili smo dobra grupa fudbalera, ali... Borusija je potom oterala vođe tima! Više nema ko ni da podvikne u svlačionici, teretani, na terenu ili na putovanjima", tvrdi Subotić.

Srpski defanzivac je kritikovao i naslednike menadžera Liverpula na Vestfalenu.
"U trenucima u kojima se Borusija našla videlo se koliko je značajno imati trenera stabilnog karaktera. Nekoga ko vam veruje umesto što vam stalno sedi na glavi i proverava da li sve radite ispravno kako je zamislio. Niko nema poverenja u igrače kao što ga je Klop imao, a dok ne pronađu nekog novog Klopa u Borusiji moraju da budu svesni da će im sudbina biti ovakva", zaključio je Neven Subotić.

Foto: Action Images


tagovi

Neven SubotićJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara