"Ugor Loris i Samir Nasri"
"Ugor Loris i Samir Nasri"

Zavera u Francuskoj: Loris oterao Nasrija iz reprezentacije!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.06.14. | 18:48

Odluku kapitena, navodno, podržali rezervni golman Mikael Landro i štoper Loran Košćelni, selektor Dešan se samo saglasio da ne pozove krilo Sitija na Mundijal

Ugor Loris i Samir NasriFrancuskoj nikad dosta skandala! Pred minuli Mundijal pričalo se o „božjoj ruci“ Tjerija Anrija, kad su u Južnoj Africi Petlovi pretrpeli brodolom na površinu je isplivao prljav veš iz svlačionice, stvorili su se klanovi, a ceh je platio selektor Rajmon Domenek, usledile su potom optužbe na račun Karima Benzeme i Franka Riberija za seks sa maloletnicama, a poslednjih sedmica strasti u zemlji Gala uzburkale su se usled činjenice da na spisku za Prvenstvo sveta nema Samira Nasrija.

I stvarno, po igračkim kvalitetima jasno je da je krilni vezista Mančester Sitija, u sezoni kad su Građani uzeli dva trofeja, zaslužio da se nađe među putnicima za Brazil, ali izgleda da njegovo isključenje iz državnog tima uopšte nema veze za igračkim kvalitetima. Još manje sa stavom Didijea Dešama.

Izabrane vesti

Iza odluke da Nasri ne bude pozvan u reprezentaciju stoje njegovi – kako to gordo zvuči – „drugovi“!? Ugo Loris, Mikel Landro i Loran Košćenli.

Samir NasriTako bar tvrde novinari Pjer Mane i Danijel Riolo, autori knjige „Objašnjenje“, koja se bavi intrigama iz prethodne sezone, a objavljena je upravo pred put Francuza na Svetsko prvenstvo. Prema njihovim saznanjima Nasriju je „nož u leđa“ zabio kapiten Ugo Loris. Čuvar mreže Totenhema je navodno rekao Dešamu da ne zove Nasrija, optužujući ga da kvari odnose u svačionici, a njegovu ideju kasnije su podržali rezervni golman Mikel Landro i štoper Arsenala Košćenli.

Mane i Riolo kažu da su im ovu priču potvrdila četiri nezavisna izvora!

E, sad: da li je time narušen autoritet Didijea Dešama? Otkud to da igrači biraju s kim će da igraju i nije li upravo selektorava reč poslednja. U Francuskoj, sva je prilika, nije.

Povrh svega, šta bi se desilo da je kapiten rekao: „neću da branim za tim u kome su Benzema i Žiru“?

Ako su tvrdnje u knjizi tačne, onda je ionako napeta atmosfera u Francuskoj zbog povrede Franka Riberija dodatno užarena.

Vredi li, onda, rizikovati i tipovati na Trikolore da će biti pobednici Grupe E u kojoj za rivale imaju Švajcarsku, Evkador  i Honduras. Kvota na takav scenario je 1,65.

 (FOTO: Action images)


tagovi

Samir Nasrireprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalHugo LorisFrancuskaEvropaBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara