""
""

Završeni mukotrpni pregovori: Slovan pustio Sumu u Partizan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.16. | 08:00

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev na putu je da dovede pojačanje o kome priča samo u superlativima

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Englezi kažu: "nije gotovo dok debela žena ne zapeva". A iz Humske poručuju: "nije kraj dok ne pobedi Partizan". Po svemu sudeći, crno-beli su uspeli da dobiju jednu od najtežih bitaka tokom zimskog prelaznog roka i dogovore transfer - Sejdube Sume!

Tokom januara i početkom februara na crno-beloj strani Topčiderskog brda emitovane su tri sapunice, po svoj prilici tek će treća da ima srećan kraj. Posle neuspelog pokušaja angažmana Mirka Ivanića (potpsao za BATE) i ubeđivanja Andrije Živkovića da produži ugovor (u sredu u podne mu ističe rok), klub iz Humske 1 je uspeo da primakne realizaciji posao započet i pre pomenutih i stigne pred završni čin transfera igrača o kome sportski direktor Ivica Iliev priča u superlativima.

U noći između utorka i srede, Partizan je postigao sporazum sa Slovanom iz Bratislave povodom angažmana omalenog veziste iz Gvineje, koji trenutno igra na pozajmici u Kaciji iz Kuvajta. Najveći deo posla je upravo Iliev, koji je po dolasku na Kipar, bio na neprestanoj telefonskoj vezi sa Slovačkom, da bi posle višesatnih razgovora dobio povratnu informaciju da je tamošnji klub pristao da proda Sumu

Zasad se ne zna pod kojim uslovima, ali se pretpostavlja da će Parni valjak na ime obeštećenja morati da plati između 400.000 i 450.000 evra. Podsetimo, Slovan je na početku pregovora tražio ravno 1.000.000 evra, zatim su Iliev i generalni direktor Partizana Miloš Vazura uspeli da smanje cifru na 700.000, ali je i to bilo previše za mogućnosti crno-belih, koji su odugovlačenjem još više uspeli da obore cenu i dođu na korak do fudbalera označenog kao prioritetnog u veznom redu.

Sad kad postoji dogovor Partizana i Slovana, Sejdubi Sumi je otvoren put ka Beogradu. Samo, pre nego što krene natrag ka Evropi, potrebno je da se Slovaci dogovore sa Kacijom oko uslova raskida pozajmice, jer klub iz Kuvajta nije plaćao fudbalera. I taj detalj ide na ruku crno-belima, jer na osnovu njega Slovan ima osnova da pre vremena raskime pozajmicu.

Ako sve bude kako čelnici Partizana planiraju, Suma će potpisati ugovor na tri i po godine, biće mu dodeljena "desetka" i imaće zadatak da kretnjom i pasovima iza leđa protivničkih odbrana, kao nekad Almami Moreira, sprema šanse saigračima. Kažu da mu je to najveći kvaliet i da je upravo fudbaler takvih karakteristika potreban crno-belima kako bi na formiranje tima za prolećnu sezonu stavili - zapetu.

Zapetu, jer će, u slučaju prodaje Abubakara Oumarua i Valerija Božinova, morati da dovedu još jednog špica.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!


tagovi

Zimski prelazni rok 2016TransferiSuperligaSrbijaSlovan BratislavaSejduba SumaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara