""
""

Zbog čega je Kavsima svakodnevnica velika borba? I zašto u Filadelfiji sunce lepše sija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.01.18. | 08:34

Seventisiksersi pobedili i Boston, Tomas s penala sprečio senzaciju! Hjuston po navici protiv Minesote, Nemanja Bjelica maksimalno iskoristio minutažu...

Konačno - Klivlend! I to uz dosta muke i drame. Aktuelni vicešampion NBA lige savladao je Orlando rezultatom 104:103 i tako prekinuo crnu seriju od četiri poraza, koja se provlači gotovo dve pune sedmice.

Izabrane vesti

Međutim, ni trijumf nad ekipom sa Floride nije vratio osmeh na lice igrača Kavsa. Američki mediji izveštavaju da je umesto prepoznatljivih šala i muzike atmosfera u svlačionici Klivlenda bila - čudna. Samo gomila ozbiljnih, tihih momaka, spremnih za odlazak kući.
„Trenutno je naša svakodnevnica velika borba. Ali, osećaj je kao da smo pobedili. Bila nam je potrebna, definitivno“, rekao je Lebron Džejms u kratkom obraćanju novinarima posle utakmice.

Jasno je i zašto u Klivlendu nisu zadovoljni, uprkos pobedi. Orlando je bio na samo 11 sekundi od senzacije. Ajzea Tomas je sa penala sprečio da fenjeraš Istočne konferencije odnese kući neočekivanu pobedu. A nije da Orlando nije mogao da okrene stvari u tih završnih nekoliko trenutaka. Prvo je Elfrid Mejton promašio šut iz naskoka na tri sekunde pre kraja, a kada je promašio sudije su procenile da se sa tribina začula pištaljka nekog gledaoca, zbog čega je Orlando ponovo imao posed. Aron Gordon je dobio priliku da se proslavio, imao je šut sa velike udaljenosti, ali Klivlendovi navijači su preživeli.

Ajzea Tomas je predvodio Klivlend sa 21 poenom, dok je Elfrid Pejton kod Orlanda ubacio 19 koševa. Lebron Džejms je skupio 16 poena (7/16 iz igre), šest asistencija i pet skokova, dok je Kevin Lav imao 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Dok su tmurni oblaci i dalje nad Klivlendom, u Filadelfiji sunce lepše sija posle novog uspona Seventisiksersa! 

Posle skalpova Denvera, San Antonija, Detroita i Toronta Filadelfija je u razmaku od samo osam dana i drugi put nadigrala Boston! Ovog puta kao gost i to „evropskim“ rezultatom 89:80.

I ponovo je koban bio Džoel Embid. Strašni momak poreklom iz Kameruna igra sve bolje otkako je iza sebe ostavio sve povrede i muke koje su mu uskraćivale najveće zadovoljstvo, pa je lidera Istoka „počastio“ sa 26 poena i 16 skokova, čime je izjednačio rekord dosadašnje karijere.

Odličan posao odradio je i Dario Šarić sa 16 poena, dok je Ti Džej Mekonel bio džoker iz rukava sa 15 poena - sve u drugom poluvremenu. Doduše, treba istaći da je Boston igrao bez superstara Kajrija Irvinga, pa su Al Horford i Markus Moris podelili po 14 poena.

Filadelfija je tako urezala i šestu recku u poslednjih sedam mečeva. Podsetimo, pre samo osam dana Filadelfija je u Londonu uspela da stigne deficit od čak 22 poena i slavi protiv Kelta sa 114:103.

Bez pomoći jednog od najboljih plejmejkera današnjice, Filadelfija je igrače Bostona naterala na 19 izgubljenih lopti, a uz to je i potpuno nadskočila protivnika, što je bilo dovoljno za sigurnu pobedu. 

Nakon poraza od Orlanda igrači Minesote morali su da polože oružje i na drugom uzastopnom gostovanju i to u Hjustonu - 116:98.

Još jednom se pokazalo da Minesota ne zna da pobedi u srcu Teksasa. Hjuston je stigao do desetog uzastopnog slavlja u direktnim okršajima sa Vukovima, koji Rakete nisu dobili kao gosti punih pet godina.

Najzaslužniji igrač za novi uspeh Raketa bio je Erik Gordon sa 30 poena, uz veliki pogodak sa više od polovine terena za kraj treće deonice. Tim hicem praktično je potvrdio trijumf, iako je rezultat u tom momentu glasio 89:70. Jednostavno, Minesota nije imala spremno rešenje više.

Džejms Harden se vratio u tim posle manjih problema sa povredom, ali nije imao svoje veče. Iz igre je pogodio svega tri šuta iz petnaest pokušaja, skupio je 10 poena, ali i sedam asistencija, dve ukradene i dve blokirane lopte u 26 minuta. Hjuston je bez njega imao pozitivan skor: 4-3.

Kris Pol je dodao 19 poena, devet asistencija i sedam uhvaćenih lopti, dok je Klint Kapela ubacio 20 poena. Kod Minesote istakao se Džimi Batler sa 23 poena, dok je Karl Entoni Tauns dominirao sa 22 poena, 16 skokova i pet blokada. Endrju Vigins je ubacio 16 poena.

Nemanja Bjelica je u prvom meču posle sukoba sa Aronom Aflalom (dobio dva meča suspenzije) odigrao tek sedam minuta i vremena na terenu maksimalno iskoristio. Imao je pet poena, četiri skoka i dve asistencije. 

NBA - REZULTATI

Boston - Filadelfija 80:89
/Horford 14 - Embid 26/

Klivlend - Orlando 104:103
/Tomas 21 - Pejton 19/

Hjuston - Minesota 116:98
/Gordon 30 - Batler 33/

Portland - Indijana 100:86
/Lilard 26 - Oladipo, Kolison 23/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksDario ŠarićDžejms HardenHjuston RoketsLebron DžejmsNBA ligaNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara