"Arsen Venger"
"Arsen Venger"

Zbunjen i diplomirani ekonomista Venger: Pitajte ljude šta je finansijski fer plej i niko neće znati

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.02.15. | 11:30

Trener Arsenala smatra bi Uefa morala da pojasni sistem koji poslednjih godina muči najbogatije evropske klubove

Arsen VengerMančester Siti je prošlog maja kažnjen sa više od 60.000.000 evra zbog kršenja pravila o finansijskom fer pleju. Ovog januara svejedno je izboksovao najskuplji transfer planete kupivši Vilfreda Bonija za 32.300.000 evra. Žoze Murinjo je pobesneo, jer smatra da se takmiči protiv kluba za koji ne važe isti propisi. Tražio je da Uefa rigozornije primenjuje sopstvena pravila i izgrednicima oduzima bodove. Arsen Venger retko je delio mišljenje kolege iz Čelsija, ali kada je finansijki fer plej u pitanju ne spori da je i sam zbunjen.

Krajnje neuobičajeno. Posebno kada imamo u vidu da je trener Arsenala diplomirani ekonomista. Ali neke stvari mu nisu jasne.
"Da li se računa samo prihod od ulaznica? Da li od ulaznica i reklama? Ili od ulaznica i TV prava? Ili tu računamo i sponzore zbog kojih smo menjali imena stadiona? Trenutno nije jasno šta je u stvari finansijski fer plej. Pavila su vrlo komplikovana", kaže 65-godišnji strateg.

Izabrane vesti

Tezu potvrđuje prostom pitalicom koja možda i najbolje oslikava svu zamršenost Uefinog plana.
"Šta bi bilo kada biste danas na ulici zaustavili deset ljudi i pitali ih šta je finansijski fer plej? Pa i ja nemam jasnu ideju, a decenijama sam u ovom poslu. Ovo je globalno popularan sport i pravila bi trebalo da budu prosta tako da ih svi razumeju", smatra Venger.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFAPremijer ligafinansijski fer-plejFFPEvropaEngleskaArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara