"Navijači Seltika"
"Navijači Seltika"

Zelena brigada protiv nevaspitanih fudbalera - ponašaj se kako dolikuje ili marš iz Seltika!

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.04.14. | 20:19

Lej Grifits, koji od malena navija za Hibernijan, snimljen kako peva uvredljive pesme na račun Hartsa, gradskog rivala iz Edinburga. Navijači šampionskog kluba mu poručili da obrati pažnju

Navijači SeltikaGest vredan svake hvale! Navijači Seltika javno su osudili ponašanje napadača svog omiljenog kluba Leja Grifitsa, snimljenog kako pesmom u pabu vređa sve onima kojima je u srcu Harts, gradski rival njegovog voljenog Hibernijana.

Grifits je, takođe, predmet istrage uprave škotskog prvenstva. On je, naime, osumnjičen po dva osnova. Prvo, da je radio "suprotno interesima fudbala" (možda bi i u Srbiji bilo manje tenzije kad bi u pravilniku Superlige postojao ovakav propis?) jer je zadirkivao navijače suparničkog kluba stihovima: "Harts propada" (u slobodnom prevodu) čime je aludirao na finansijske muke kluba.

Izabrane vesti

Međutim, mnogo ozbiljnije su optužbe za rasističke uvrede, a za tako nešto bilo je dovoljno da otpeva: "Rudi Skacel je izbeglica".

Inače, reč je o nekadašnjem napadaču Hartsa, koji je postigao dva gola u istorijskoj pobedi Hibsa u finalu Kupa 2012.

Za navijače Seltika, sasvim nebitan podatak. Otud i upozorenje za Grifitsa.
"Čovek mora da bude Kelt i na i van terena. U suprotnom nije od vrednosti za naš klub", bila je poruka na transparentu navijača Seltika.

Drugim rečima: Lej, obrati pažnju kako se ponašaš. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠkotskanavijačiSeltikmeđunarodni fudbalLej GrifitsHibernijanHartsEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara