Veselin Vujović
Veselin Vujović

Želja želi reprizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.19. | 10:29

Niški tim dočekuje skopski Metalurg u okviru 15. runde SEHA Gazprom lige

Prvi put posle okruglo 70 dana Želja će odigrati takmičarsku utakmicu pred svojim navijačima. A, svi se u klubu nadaju, poslednji put bez većine zimskih pojačanja (Kocić, Babić, Gorela, Matović), pošto još nisu ispunjeni administrativni uslovi za njihovu registraciju.

Protivnik u meču 15. kola SEHA Gazprom lige je skopski Metalurg, koji je ozbiljno zapretio pred dolazak u Niš dvema uzastopnim pobedama na strani, nad Izviđačem u Ljubuškom i Steauom u Bukureštu. Upravo zahvaljujući tim rezultatima, današnji rival se bodovno poravnao na deobi osme i devete pozicije, pa će ovo biti direktan duel za bolji plasman u donjem delu tabele na kraju takmičenja.

Izabrane vesti

Podsetimo, Nišlije su, sredinom oktobra, slavile protiv Metalurga u gostima rezultatom 30:29, ali štošta se u međuvremenu promenilo, i kod jednih i kod drugih.
"Dočekujemo ozbiljnu ekipu, koja je u usponu forme. Pobedila je u Bukureštu, što nije uspelo ni mnogim jačim ekipama. Imaju nekoliko oslonaca, pre svega na golu iskusnog Dupjačaneca, koji je počeo pripreme za ovu sezonu sa nama, ali je bio povređen. Sada se oporavio i brani jako dobro. Tu je, zatim, slovenački reprezentativac Špende, zatim nekoliko izuzetno talentovanih mlađih igrača, trener koga poštujemo. To je izuzetno ozbiljan sastav i biće nezgodan protivnik. Ali, ovo je prilika da i mi pokažemo da smo u usponu forme i da slavimo pred našim navijačima, iako ćemo još ovu utakmicu odigrati bez najvećih zimskih pojačanja. Nadam se da će administrativne formalnosti biti sređene već do subote i da ćemo ih imati u timu protiv Steaue u Bukureštu", istakao je Veselin Vujović, šef stručnog štaba Železničara.

U iščekivaju nastupa Miroslava Kocića, kapitensku traku će i na ovoj utakmici nositi Nemanja Živković.
"Sigurno je da smo podigli igru na znatno viši novo. To se pokazalo u Slovačkoj, gde smo, uprkos porazu, odigrali jako dobru utakmicu. Mislim da smo u dobroj formi, da Metalurg neće imati šansu ovde u Čairu i da ćemo ponoviti ono što smo uradili jesenas u Skoplju i ponovo ih pobediti", ocenio je Živković.

Meč se igra danas od 17 časova, a u niškom klubu su odlučili da ulaz za sve ljubitelje rukometa bude slobodan. Sudiće Gubica i Milošević iz Hrvatske, a prenos je na TV Arena sport 4.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 7498 SEHAL Zeleznicar - Metalurg ki 1 1,45
Ukupna kvota1,45

SEHA - 15. KOLO

Sreda
17.00: (1,45) Železničar (8,50) Metalurg (3,40)
20.15: (1,30) Vardar (9,00) Zagreb (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Viktor ZAMBORSKY,Presov_SVK / SEHA Gazprom League


tagovi

RK ŽelezničarMetalurg SkopljeSEHASEHA ligasportsko klađenjeVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara