""
""

Zemlja izlazećeg sunca narednih dana živi za fudbal: Ceo svet želi finale River - Barselona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.15. | 10:36

Osvajači Kopa Libertadores i Lige šampiona najozbiljniji favoriti na Svetskom prvenstvu za klubove

Taman nakon što se završe odlučujući okršaji u Ligi šampiona, a potom i Ligi Evrope, svetska fudbalska pozornica seli se u Japan gde se od 10. do 20. decembra održava 12. Svetsko prvenstvo za klubove, na kojem će se za titulu najboljeg na planeti boriti sedam klubova.

Izabrane vesti

Pored domaćina, šampiona Džej lige, na turniru će se naći i osvajači Liga šampiona Evrope, Azije, Afrike, Okeanije i Severne i Centralne Amerike, kao i osvajač Kopa Libertadores, a to su: Hirošima, River Plata, Barselona, Gvangžu, TP Mazembe, Amerika i Ouklend.

U povlašćenoj poziciji kao i svake sezone su osvajač Kopa Libertadores River i aktuelni osvajač Lige šampiona Barselona. Oni takmičenje započinju od polufinala, koje je na programu 16. i 17. decembra.

Ipak, već koliko sutra (11.45, TV Arena Sport) na stadion u Jokohami izlaze Hirošima i Oklend, koji će odigrati takozvani plej-of za ulazak u četvrtfinale, gde ih čeka šampion Afrike TP Mazembe.

Četvrtfinalni okršaji igraju se u Osaki 13. decembra, a pored ovog meča na programu je i orkšaj između meksičke Amerike i kineskog Guangdžou Evergrandea. Pobednik ovog duela u polufinalu 17. decembra biće rival Barseloni, dok će pobednik prethodnog para dan ranije na noge Riveru.

Najviše trofeja u istoriji ovog takmičenja, koje je počelo 2000. godine, imaju Barselona i Korintijans, koji su po dva puta bili šampioni, tako da Katalonci ovoga puta imaju priliku da osvoje trofej više.

Konačno, finale i utakmica za treće mesto biće odigrani 20. decembra u Jokohami.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

TP MazembeSP za kluboveRiver PlejtOuklend Sitimeđunarodni fudbalHirošimaGvangžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara