""
""

Zenit slavi poraz u Litvaniji, u četvrtfinalu ide na Saleta Obradovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.17. | 20:09

Lijetuvos Ritas ispao

Zenit je preživeo litvanski komšiluk i plasirao se u četvrtfinale Evrokupa. Iako je Lijetuvos Ritas savladao Zenit 86:84, košarkaši ruskog kluba su uspeli da zadrže prednost u odnosu na večerašnjeg rivala i da se kao dugoplasirana ekipa iz grupe G plasiraju među osam najboljih.

Izabrane vesti

Lijetuvos Ritas ne samo da je bila potrebna pobeda, već je ona morala da bude i veća od devet razlike kako bi sa jednakim skorom kao Zenit nadoknadio koš razliku iz potraza u prvom meču u Sankt Peterburgu. Nisu uspeli u tom i ostali su nadomak plasmana u četvrtfinače. Zenit će se u borbi za polufinale boriti protiv Lokomotive Kubanj našeg Saše Obradovića.

Probali su Litvanci sve što su mogli, ali je Zenit uspeo da iskontroliše situaciju, bio nadomak pobede, a na kraju je izgubio bezbolnom razlikom. Rusi du bili bolji i u većem delu meča držali rezultatsku prednost. Zenit je u prve tri četvrtine samo u tri navrata bio u vođstvo. Svaki put sa poenom razlike. Dva puta u prvoj i jednom na isetku treće četvrtine.

Ali početak poslednjeg kvartala je nagovestio dramatičnu završnicu jer je domaći tim poveo sa pet razlike. Međutim, dalje nije mogao i to mu je bila najveća prednost u utakmici. Zenit se vrlo brzo vratio u egal i minut pre kraja poveo sa 82:80 što je značilo i kraj litvanskih nada.

Dejvid Logan je po običaju bio najbolji u litvanskom timu i postigao 28 poena uz 11/19 u šutu iz igre. Fišer je ubacio 17, a Dru Gordon 14 poena. Sergej Karasjov je opet bio najefikansiji u Zenitu i meč završio sa 24 poena, a Janis Tima je dodao 21. Stefan Marković je dao 10 poena, ali je beležio neke ključne poene, asistencije i skokove. Bio je najbolji asistent utakmice sa devet uspešnih dodavanja.  

GRUPA E
20.45: Mursija - Lokomotiva Kubanj
21.00: Gran Kanarija - Fuenlabrada 

GRUPA F
Himki - Bajern 74:96 (72:72)
/Šved 31 - Kleber 21/

19.30: Ulm - Lijetkabelis 

GRUPA G
Nižnji - Hapoel 73:81
/Bojnton 18, Kjen 18 - Elijahu 20, Stpdemajer 19/

Lijetuvos Ritas - Zenit 86:84 
/Logan 28 - Karasjov 24/

GRUPA H
19.00: Cedevita - Unikaha
20.00: Alba - Valensija  

(FOTO: Action images)


tagovi

Dejvid LoganEvrokupEvroligaKK ZenitRitasStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara