Zicer za Uruse, ali Pici ih je već tukao

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 11:56

Da li su Saudijci prežaljeni?

Ako neki dobar tim očajno otvori Mundijal, onda je najbolja stvar koja može da mu se desi da osvoji tri boda u prvoj utakmici. Upravo se to dogodilo Urugvaju koji se namučio, ali slavio u prvom kolu protiv Egipta 1:0 zahvaljujući golu u 89. minutu štopera Himeneza. Loši su bili Južnoamerikanci i da je na drugoj strani bio jači tim od Faraona, verovatno da bi i izgubili, s obzirom kako su igrali...

Bilo, pa prošlo. Sada je vreme da se Urusi opuste i protiv očajne Saudijske Arabije (17,00) upišu drugu pobedu. I njihov naredni rival je šokirao publiku na premijeri, ali na njihovu žalost načinom na koji je igrao i primio pet komada od Rusije.

Izabrane vesti

Saudijci su delovali kao tim koji je zalutao na šampionat, što je bilo veliko iznenađenje, jer možda nisu kvalitetni, ali su borbeni i umeju da pruže otpor.
U ovom trenutku rezultat nije relativan. Imamo priliku da se prikažemo u drugačijem svetlu nego na utakmici protiv Rusije. Želimo da promenimo percepciju o igri našeg tima. Naš suparnik je hrabar, takvi želimo da budemo i mi“, rekao je Huan Antonio Pici, selektor Saudijske Arabije, koji je pre dve godine sedeo na klupi Čilea i komandovao pobedom nad Urusima (3:1) na Kopa Amerika.

Urugvaj mnogi vide kao favorita iz senke za plasman u samu završnicu i za to i te kako ima razloga. Imaju dva napadača svetske klase, ali i Dijega Godina, najboljeg štopera i timskog vođu još od legendarnog Italijana Franka Barezija. Ono što im nedostaje je kreativnost u veznom redu, ali za ovu utakmicu ona im i nije potrebna. Lagana, rutinska partija završiće im posao, jedino je pitanje mogu li da dobace brojku od dva ili tri data gola, pošto nema načina da Saudijci izbegnu poraz u ovom duelu.

Iako su u samom Urugvaju kritični prema izdnaju svojih igrača na premijeri. No, selektor Oskar Tabarez staje u njihovu zaštitu.
Fudbaleri nisu roboti, niti su programirani da se kreću prema određenim zamislima. Imam ogromno poverenje u ovaj sastav. Pogotovo što ima dosta iskustva. Ako sam nešto naučio na mundijalima, to je da sve može da se desi“, rekao je Tabarez.

URUGVAJ – SAUDIJSKA ARABIJA, 17.00

Rostov
Sudija: Klement Turpan (Francuska)

URUGVAJ: Muslera - Kaseres, Godin, Himenez, Varela - Araskaeta, Vesino, Betankur, Nandez - Kavani, Suarez.

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Majuf -  Al Burajk, Osama Havsavi, Omar Havasvi, Šahrani - Otajf - Šehri, Jasam, Faraž, Davsari - Sahlavi.

FOTO: Action images


tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija Saudijske ArabijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara