"Borha Majoral u duelu sa Huanom Bernatom iz Bajerna"
"Borha Majoral u duelu sa Huanom Bernatom iz Bajerna"

Zidan je odlučio: Borha se vraća i igraće... Napadač iz Dominikane ima četiri opcije, Real insistira na obaveznom otkupu ugovora

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.17. | 10:34

Na pomolu promena rezervnog špica u Madridu ovog leta

Borha Majoral u duelu sa Huanom Bernatom iz BajernaKarim Benzema je siguran u špicu. Uz Francuza, što po krilu, što s njim u paru, ide Kristijano Ronaldo. A zamena za rezervu, u liku Alvara Morate (po svemu sudeći pakuje kofere i seli se u Englesku), stiže iz Nemačke. Real Madrid je odlučio da posle samo jedne sezone vrati Borhu Majorala sa pozajmice iz Volfzburga.

Španski mediji prenose da je Zinedin Zidan opčinjen igrama mladog reprezentativca, iako je ovaj dao samo dva gola za Vukove minule sezone. Štaviše, počeo je samo tri bundesligaške i jednu utakmicu u DFB kupu, ali francuski stručnjak očigledno vidi ono što ne piše u statistici, ume da „oseti“ igrača, pogotovo mladog i zato, uverava As, vraća Majorala sa dorade.
Osećam da sam sad spreman da zaigram za Real. Ne znam da li će se to i desiti, čekam da mi klub javi da li ostajem ili opet idem na pozajmicu, ali meni je ova godina u Nemačkoj koristila“, kaže Majoral.

Izabrane vesti

Koliko je Borha Majoral napredovao na Folksvagen areni potvrđuje najava da će biti prvi izbor selektora mlade reprezentacije Alberta Seladesa na predstojećem Prvenstvu Evrope u Poljskoj (Crvena furija se naalzi u grupi B sa Srbijom, Portugalijom i Makedonijom). I to ispred Sandra Ramireza, koji je u završnici sezone blistao u dresu Malage.

Povratak Borhe Majorala (podsetimo da je Real ne tako davno sjajno prošao tako što je u Nemačku slao i Danija Karvahala) ne znači da mu je osigurano mesto startera. Svakako ne, ali da će igrati u završnicama mečeva ili počinjati neke susrete u Kupu skoro je izvesno.

Marijano, pored Lukasa Vaskeza, Krosa i BejlaMajoral će u Madridu praktično da preuzme ulogu Marijana Dijaza. Napadač iz Dominikanske Republike (14 utakmica, pet golova) već je dobio četiri zanimljive ponude. Najatraktivnija je, svakako od Rome (ulogu sportskog direktora preuzeo Monći, doskorašnji čelnik Sevilje), ali je u trku ušla i Fiorentina (pominje se 6.000.000 evra na ime obeštećenja). Betis ga želi na pozajmicu, isto važi i za Ajntraht, gde bi možda najpre „proigrao“. Kad već Nemci tako dobro razigravaju igrače Reala.

S tim što bi pravak Evrope najpre želeo da ga proda, ali da u ugovor obaci obaveznu otkupnu klauzulu, kao što je bio slučaj sa Karvahalom i Moratom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zinedin ZidanVolfzburgŠpanijaReal MadridPrimeraNemackaEvropaBorha Majoral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara