""
""

Živković napustio Partizan: Ne ljutim se ni na koga

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.16. | 10:35

“Ostajemo prijatelji zauvek”, kaže golman posle overe saradnje sa grčkim Ksantijem

Nogu je povukao Živko Živković. Od svih najavljenih odlazaka iz Partizana ovog leta, prvi je Humsku 1 napustio golman iz prvog dela minule sezone, koji je posle informacije da se za njega interesuje Škoda Ksanti brzopotezno overio saradnju sa Grcima

Živković je potpisao ugovor na dve godine, uz opciju produžetka za 12 meseci i tako postao prvi igrač koji je napustio crno-bele u letnjem prelaznom roku, uz napomenu da se sličan eplog očekuje u slučajevima Andrije Živkovića, Lazara Ćirkovića, Marka Jovanovića, Valerija Božinova, Darka Brašanca
Potpisao sam, posle šest meseci pauze, ugovor sa Škodom i malo je reći da sam zadovoljan. Klub je jedan od najstabilnijih u Grčkoj, ima velike ambicije u prvenstvu, želi da se plasira u Evropu. Uslovi za rad su izuzetni, grad Ksanti je prelep i jedna čekam da krenemo sa radom”, razdragano deluje Živković u izjavi za Sport.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima čelnici Partizana mu nisu pravili problem prilikom izbora nove sredine.”
“Ni najmanje. Izašli su mi u susret, brzo smo se dogovorili i zaista sam zahvalan čelnicima. Takođe, veliki deo posla je odradio moj agent Uroš Jakovljević, koji se potrudio da me udomi, iako nisam igrao šest meseci. Mnogo mi pomogao i trener Viborg Koceić, sa kojim sam radio u proteklom period”.

Posal devet sezona pri ili u prvom timu, odakle je slat na pozajmice u Metalac i Teleoptik, Živković sa dosta emocija napušta Topčidersko brdo. Iako kaže da nikome ne zamera na tome. Čak ni treneru Ivanu Tomiću koji mu je zimus, po dolasku, saopštio da na njega ne računa, pa je Živko morao da čeka šest meseci do novog angažmana.
Svi koji me poznaju bolje, znaju koliko volim Partizan. Nije mi prijatno što ćemo se rastati posle toliko godina, došao sam u Humsku kao dete. Klub će zauvek ostati moja porodica. Nisam bio u prvom planu minulih meseci, ali nisam ljut ni na koga. Sve je to profesionalizam i ostajemo prijatelji zauvek”, dodao je Živko Živković.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Živko ŽivkovićSuperligaSrbijaŠkoda KsantiFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara