""
""

Zlatni džoker Srbije, sin čoveka koji je rešetao Zvezdu i Hercegovac koji ne krši obećanja – Mijat Gaćinović

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.13. | 10:19

Portugalce je zavio u crno, dres BiH je odložio čim je dobio poziv Srbije, a Marakana još pamti šou njegovog oca od pre dvadesetak godina kada je postao jedini igrač koji je Zvezdi na njenom terenu dao het-trik

 

Izabrane vesti

Na ivici poraza su bili Orlići u meču sa Portugalom i izgledalo je kao da umiru nade o plasmanu Srbije u finale Evropskog prevsntva. A, onda je zablistao Drulovićev džoker Mijat Gaćinović. Mladi prvotimac Vojvodine je iskoristio sjajnu loptu Veljkovića, majstorski izbacio rivala još u prijemu lopte i levicom zakucao loptu u mrežu Portugalaca za izjednačenje. Iako je i ranije važio za fudbalskog bisera, od juče je postao jedan od miljenika Srbije. Ali i Hercegovine i Trebinja odakle vuče korene i gde je živeo. Podseća da se od početka naslućivao dobar epilog.
“Pogrešno nam je intonirana himna. Mi smo se zagrlili i otpevali Bože pravde. Igrali smo odlično, ali ključ uspeha je naše veliko drugarstvo i gotovo fanatično zajedništvo, timski duh koji nas je vodio do pobede. Za mene je zaista velika čast biti deo ovakvog tima. Kada mi je u finišu meča, pri rezultatu 2:1 za Portugal, selektor Drulović rekao da se zagrejem i da ću ući,  bio sam savršeno miran i koncentrisan. Rekao sam: Ne brinite, dajem gol i pobedićemo”, rekao je Gaćinović za portal Moja Hercegovina.

Mladi as je je rođen u Novom Sadu, ali u njemu teče hercegovačka krv. Igrao je za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali kada je stigao poziv Srbije. Nije imao dilemu čiji dres da nosi i čiju himnu da peva.
„Znam da nas prate svi i u Hercegovini, znam da se tamo svim srcem navija za Srbiju, hvala svima što su uz nas, pozdravljam celu Hercegovinu, a posebno svoje prijatelje iz Trebinja. Ovaj gol posvećujem svom cimeru Nebojši Kosoviću. Nadam se da ćemo u finalu doneti novu radost i Srbiji i Hercegovini!“, emotivno je je ispričao mladi as.

Mijat je izlgeda predodređen da uspe, možda zato što ima i dobar fudbalski gen. Njegov otac Vladimir Gaćinović je neko koga su Crvena zvezda i Marakane dobro upamtili. Pre 20 i kusur godina je het-trikom u četvrtfinalu Kupa igrajući za drugoligaša Bečej zaledio Marakanu. Postao je jedini igrač u istoriji koji je Crvenoj zvezdi na njenom terenu dao tri gola. I to onoj čuvenoj generaciji Savićevića, Mihajlovića, Pančeva koja se te godine  okitila evropskom krunom. Pančev je golom u sudijskoj nadoknadi spasao Zvezdu.

Njegov naslednik je sada najavio potencijal i uspeo da fudbalska Srbija opet priča o prezimenu Gaćinović. A, najveći ispit tek sledi. Finale i Francuzi.
“Ne pada nam na pamet da stanemo. Jedva čekamo finale. Francuzi jesu odlična ekipa, ali mi smo bolji. Biće odlična utakmica. Daćemo sve od sebe, i nadam se u Srbiju vratiti sa zlatom”, dodao je momak koga su pre izvesnog vremena pratili i skauti Arsenala. 

(FOTO: facebook)


tagovi

Mijat Gaćinovićreprezentativni fudbalSrbijaSrbija U19U-19 LitvanijaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara