"Kiko Kasilja predvodi kraljevski klub"
"Kiko Kasilja predvodi kraljevski klub"

Znate li ko su Ruben Janez i Aleks Kraninks? Ako jedan od njih debituje danas Real plaća odmah 300.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.16. | 10:57

Zanimljiv izbor Zinedina Zidana za utakmicu sa Eibariom

Kiko Kasilja predvodi kraljevski klubUprkos pobedi u El Klasiku, Real Madrid se maltene oprosto od jurnjave za Barselonom. Preči mu je revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfzburga, na kome juri dva gola zaostatka iz prvog meča. Zato današnja utakmica sa Eibarom nema preveliki takmičarski značaj, te Zinedin Zidan može da odmori neke od glavnih zvezda tima.

A prvi koji je zaslužio predah kako bi se što bolje pripremio za duel sa Nemcima je Kejlor Navas. Usled lakše povrede zarađene na Folksvagen areni, reprezentativac Kostarike će meč 32. kola Primere posmatrati sa tribina. Menjaće ga Kiko Kasilja, letošnji novajlija, koji nije branio četiri meseca i koji će prvi put među stative otkako je Zinedin Zidan postao trener.

Izabrane vesti

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Real - Eibar

Zanimljiv je izbor francuskog stručnjaka i kad su u pitanju rezervni golmani za današnji duel na Santjago Bernabeu. Zidan je odlučio da među 19 igrača koji konkurišu za okršaj sa Baskima uvrsti i dvojicu relativno nepoznatih čuvara mreže. Prvi je Ruben Janez (23), koga je Rafael Benitez prošlog leta iz B tima Real Madrida prekomandiovao u seniorsku ekipu, ali on još nije stigao de debituje za kraljevski klub, ako se izuzme prijateljski meč sa Valarenegom, kad je zamenio upravo Kasilju.

Treći golman na listi je Aleks Kraninks (21), mladi Belgijanac sa španskim pasošem. Real ga je 2011. platio svega 3.000 evra mladom timu Marbelje. Pod zanimljivim uslovima: kad debituje za Kastilju (B tim Reala) Madriđani su u obavezi da plate dodatnih 60.000 evra (2014), a ako zaigra za prvi tim još 300.000 evra. Kraninks je visok 191 centimetar i dugo su ga smatrali jednim od najvećih projekata Realove akademije, gde ga je trenirao upravo Zidan, ali još nije dobio šansu na velikoj pozornici.

Možda će danas. Samo što će to zadovoljstvo Real morati da plati.

Osim Kejlora Navasa Zinedin Zidan protiv Eibara ne računa ni na Rafaela Varana i Karima Benzemu (povrede), Serhija Ramosa (suspenzija zbog isključenja u El Klasiku), kao i Luku Modrića (želi da ga odmori za revanš sa Volfzburgom).

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRuben JanezReal Madrid BReal MadridPrimeraKiko KasiljaKastiljaEvropaAleks Kraninks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara