""
""

Žota pakuje, Silva rešeta - deseti gol na poslednjih sedam utakmica! Portugalci imaju tandem superklinaca za Rusiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 23:41

Šta kažete za ove momke?

Portugalci se ne busaju džabe u prsa, Evropa se nije uzalud uzbunila pre desetak dana kada je Andre Silva, 20-godišnji napdač Porta strpao tri komada Farskim Ostrvaima! Očigledno da ovaj momak nema nameru da stane i da su Portugalci zaista konačno dobili golgetera renomea kakvog ta velika fudbalska nacija zaslužuje

Posle het-trika za nacionalni tim, Andre Silva je dao gol u Ligi šampiona protiv Briža, a evo večeras s neverovatnom lakoćom, ili kako se to popularno kaže "s pola gasa" završio je i Aruku u domaćem prvenstvu - 3:0. Ovoga puta dva komada u metu.

Izabrane vesti

Silva je pogađao mrežu gostiju u u finišu prvog poluvremena i 12. minuta pre kraja, pa se tako može konstatovati da je sam - ili bolje kazati uz pomoć još jednog budućeg velikog asa Dioga Žote, dvostrukog asistenta - odradio večerašnji posao. Silva je dakle pogađao, a 19-godišnji ofanzivni vezista Atletika na pozajmicu na Dragau pakovao. Inače, radi se o momku kog su Madriđani letos kupili iz Pasoš Fereire za 7.000.000 evra, pa ga odmah prosledili na pozajmicu... 



Ali da se vratimo Andreu Silvi, jer ipak je on zvezda večeri. Ovo je bio njegov sedmi pogodak u sezoni kada je u pitanju domaći šampionat. čime je izbio na prvo mesto liste strelaca Primeire, odnosno osmi na prethodnih pet utakmica, ili deseti na poslednjih sedam?! Nizovi od kojih zaista zastaje dah, pogotovo što se radi o momku od svega 20 godina i nekoliko vrhunskih takmičenja.

Dakle, Portugalci, čestitamo, dobili ste špica za mnogaja ljeta! A izgleda i novog vrhunskog plejmejkera. Žota baš obećava. Sve u svemu, biće to dobar tandem za Rusiju, zar ne?

S obzirom na sve navedeno u drugom planu je ostala činjenica je s nova tri boda Porto pobegao Sportingu dva boda i da je ponovo izjednačen s Benfikom na liderskoj poziciji, ali i s utakmicom više. Oba tima sada imaju po 19 bodova. 

PRIMEIRA LIGA – 8. KOLO

Petak
Maritimo – Boavista 1:1 (1:0)
/Sousa 27 – Karaka 51/

Fereira – Nacional 1:1 (0:1)
/Valente 67 – Rodriges 19/

Subota
Feirense – Setubal 1:1 (0:0)
/Ikaro 53 – Pačeko 86/

Sporting – Tondela 1:1 (0:0)
/Kembel 90+6 – Muriljo 74/

Porto – Arouka 3:0 (1:0)
/Andre Silva 43, 78, Braimi 90+1/

Nedelja
17.00 Moreirense – Rio Ave
19.00 Eštoril – Gimaraeš
21.15 Belenenseš – Benfika

Ponedeljak
21.00 Braga – Šavez


tagovi

Andre SilvaDiogo ŽotaEvropaPortoPortugalPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara