"Navijači Rajo Valjekana su jasno pokazali protivljenje"
"Navijači Rajo Valjekana su jasno pokazali protivljenje"

Zozulja u Upravnom odboru FS Ukrajine

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.17. | 13:43

Fudaler kojeg ne žele navijači Rajo Valjekana zbog pro-nacističkih stavova, dobio konkretnu podršku iz domovine

Navijači Rajo Valjekana su jasno pokazali protivljenjePolitičko-sportska drama oko Romana Zozulje se nastavlja. Neželjena pozajmica iz Betisa, koju navijači Rajo Valjekana ne žele "ni pod razno" da vide u redovima svog voljenog kluba zbog ultradesnilčarskih stavova, dobio je vetar u leđa iz domovine. Njega je prvi čovek Fudbalskog saveza Ukrajine predložio za člana Upravnog odbora čime je zapravo pokazao  bespogovornu podršku njegovim stavovima, ali i ko ustvari vlada ovom istočnoevropskom državom, A to su pronacistiti, iako na svaki način pokušavaju da zabašure stvarnost tvrdeći da je njihov fudbaler "nevin" i da samo mnogo voli domovinu.

Jer, fotografije, isečci iz novina, navodi sa njegovih naloga sa društvenih mreža i mnogo još šta drugo govori da Zozulja jeste desničar, ultranacionalista i u to nema nikakve sumnje. Upravo zato je "persona non grata" u liberalno, levičarski nastrojenom predgrađu Madrida, Valjekasu.

Izabrane vesti

Mnogi pojedinici, pre svega Ukrajici pružili su podršku Zozulji, a među njima i sama Primera. Nije poznato zašto baš toliko insistiraju na njegovj "nevinosti" kada je realnost sasvim drugačija. Dečko podržava ultranacionalističke desničarske organizacije u domovini vezane za kvislinga Stepana Banderu (njegov pandan ovde bi mogli da budu Ante Pavelić ili Dimitrije Ljotić). Te grupe, kao što je po zlu čuveni Desni selktor šire nacističko-fašističke stavove i optuženi su za brojna zlodela u delovima Ukrajine u kojima se vodi rat. 

Ko sumnja u tako nešto OVDE može da pogleda detaljno objašnjenje navijača iz Valjekasa zašto ne žele Zozulju. A ako ga takvog neko drugi želi, slobodan je da ode. Navijači Valjekasa su povikali "NO PASARAN"! I tako će i biti.

(foto: Plataforma printscreen)


tagovi

BetisEvropaPrimeraRajo ValjekanoRoman ZozuljaŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara