"Roman Zozulja"
"Roman Zozulja"

Zozulju niko neće, čak ni Šveđani

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.17. | 13:15

Kada si ultradesničar u Evropi teško ćeš naći posao, ma koliko bio dobar fudbaler

Roman ZozuljaNeke odluke prate nas do groba i značajno utiču na naš život. Nekad je čovek svestan te greške ili dobre odluke, ali češće ne može da poveže u čemu je problem.

A Roman Zozulja sada dobro zna da je napravio veliku glupost koja mu polako uništava karijeru. Ukrajinski fudbaler se u naletu ljutog nacionalizma u domovini istakao otvorenom podrškom ultradesničarskim organizacijama koje su nanele mnogo zla u istočnom delu bivše sovjetske republike, koja je i dalje više-manje u ratu. Jer, u tom momentu to je bilo odgovararuje i moderno. Nešto slično, zapravo indentično kao što se dešavalo kod nas tokom bratoubilačkih ratova kada su se mnogi sportisti slikali i družili sa raznim kasnije dokazanim zločincima i kriminalcima. Jer je to tada bilo OK i moderno. Ipak, nikom ni dlaka s glave nije falila.

Izabrane vesti

E pa toga u Evropi nema, jer ako napraviš veliku grešku, mnogo su veće šanse da žestoko ispaštaš, a to Zozulja sada dobro zna. Jer ne samo da je "persona non grata" u Rajo Valjekanu, odakle su ga navijači, većinom levičari poterali pretivši nemirima. Potom ga ni oni iz Betisa nisu želeli nazad, pa nije dobio više priliku da igra.

Zozulja je u međuvremenu "počašćen" mestom u Upravnom odboru FS Ukrajine, ali mu ni to nije pomoglo. Jer i dalje nikako ne uspeva da nađe klub. Tako je pre nekoliko dana čak dva puta odbijen i to iz Švedske. Kako tvrdi njegov menadžer, u prvom neimenovanom klubu navijači su levičari, pa su odmah pripretili upravi koja se odmah priklonila njihovom mišljenju. A u drugom klubu, situacija je još interesantnija jer za njega navijaju desničari , ali takođe ne žele da vide ukrajinskog asa jer je za švedski ukus njegov politički stav suviše radikalan.

A setimo se samo da se pričalo da ga Crvena zvezda, tačnije generalni direktor Zvezdan Terzić žele na našoj Marakani kada je napuštao Dnjepar, ali ga je ipak uzeo finansijski daleko moćniji Betis. Da li bi našim navijačima smetao njegov politički stav?

(foto: Action Images)


tagovi

UkrajinaRoman ZozuljaRajo ValjekanoPrimeraEvropaBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara