"Branioci trofeja u Melburnu, Kerber i Đoković"
"Branioci trofeja u Melburnu, Kerber i Đoković"

ŽREB AO: Rano buđenje za Novaka, na meniju prvo Verdasko

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.17. | 08:52

Drugi reket sveta u odbranu titule kreće u utorak, U njegovoj polovini Nadal, Raonić, Monfis. Mari prvo protiv Marčenka, ali ga posle čekaju Vavrinka, Nišikori, Federer...

Branioci trofeja u Melburnu, Kerber i ĐokovićJutros  je u Melburnu održan žreb za prvi grend slem sezone na kojem Novak Đoković brani titulu. Aktuelni šampion i drugi nosilac Australijan open moraće već od prve runde da bude na visokom nivou pošto će naspram sebe imati uvek opasnog Fernanda Verdaska. Iskusni Španac je nedavno, na turniru u Dohi imao čak pet meč lopti protiv Beograđanina koji je na kraju ipak pobedio i potom odbranio titulu.

Kao mogući protivnik našem asu u drugom kolu ističe se talentovani Britanac Kajl Edmund. Od poznatijih imena u svetu tenisa koja se nalaze u Novakovom delu žrebu izdvajaju se Grigor Dimitrov (15. nosilac, u odličnoj formi u poslednje vreme), Rišar Gaske (18), David Gofan (11), Dominik Tim (8. nosilac, ali u slaboj formi), Miloš Raonić (3), iskusni David Ferer, sve bolji Roberto Bautista Agut (13), Gael Monfis (6) i Rafael Nadal (9). Kad se sve sabere i oduzme, Đoković bi, ako sve bude teklo po planu, u čevtfinalu mogao da ukrsti rekete sa Nadalom, a u polufinalu sa Raonićem. Čini se da su mu sve to protivnici "po meri", veoma kvalitetni, ali neko sa kime Srbin gotovo uvek izlazi na kraj.

Izabrane vesti

Što se tiče druge polovine žreba, koji "nosi" prvi teniser sveta Endi Mari, može se reći da je podjednako jaka i zanimljiva kao i Novakova. Ako ne i jača. Škot je donekle imao sreće da na početku ima lakog oponenta, Ukrajinca Ilju Marčenka, trenutno 93. na svetu.  Ipak, u daljem takmičenju čekaju ga takva imena kao što su gromoviti serviser Džon Izner (19. nosilac), Luka Puj (16), Rodžer Federer (17), Tomaš Berdih (10), Kei Nišikori (5), Sten Vavrinka (4), domaći adut Nik Kirijos (14), Žo Vilfred Conga (12), Marin Čilić (7)... Čini se da je naš as ipak imao nešto malo više sreće.

Mari sa trenerom Ivanom LendlomI preostali srpski takmičari na prvom grend slemu sezone su saznali protivnike. Tako će drugi reket naše zemlje Viktor Troicki igrati protiv Damira Džumhura, dok Dušan Lajović svoju australijasku avanutru počinje naspram Francuza Stefana Robera.  I Troicki i Lajović su u Marijevom delu žreba.

Jelena Janković ovaj Australijan open počinje protiv 26. nositeljke Nemice Lare Zigimund. Prva nositeljka , aktuelna šampionka i prva igračica sveta, Nemica Angelik Kerber, koja je u Melburn stigla sa veoma slabim rezultatima i u veoma upitnoj formi, odbranu trona započinje protiv veoma opasne Ukrajinke Lesije Curenko. Drugi reket sveta, Serena Vilijams u prvom kolu igra protiv Švajcarkinje poreklom sa naših protora, Belinde Benčić. I Keberova i Vilijams neće imati nimalo lake zadatke na početku, tako da su ovo potencijalne "mine" za klađenje.

Mečevi gornjeg dela i muškog i ženskog dela žreba, koju nose Mari i Kerberova igraju se u ponedeljak, što znači da Novak kreće u odbranu titule u utorak.

(foto: Action Images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićFernando VerdaskoEndi MariAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara