""
""

ZVANIČNO: Inter prodao Banegu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.17. | 22:37

Ugovor na tri godine

Sa pregovorima je završeno, transfera saga je gotova: Ever Banega se posle godinu dana vraća iz Intera u Sevilju! Ali za mnogo više para nego što je plaćen prošle godine...

Izabrane vesti

Dva kluba su večeras i zvanično potvrdili transfer Banege. Sevilja će Nerazurima za argentinskog plejmejkera platiti 9.000.000 evra na ime obeštećenja.  Podsetimo, Banega je prošlog leta došao iz Sevilje u Inter, a milanski klub je Andalužanima tada platio 1.200.000 evra da ne aktiviraju klauzulu o produžetku ugovora sa Banegom. Argentinac je potpisao ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni.

Iako je došao kao veliko pojačanje, Banega u Interu nije dobio puno poverenje. Odigrao je 28 mečeva u Seriji A, ali je čak 13 puta zamenjen i osam puta je ulazio sa klupe. Ostaje nejasno zašto treneri nisu imali veće poverenje u njega jer se odlično slagao sa Ikardijem i kada bi vezao nekoliko mečeva, ostavljao je odličan utisak. Dao je šest golova, imao osam asistencija i bio jedan od boljih u traumatičnoj sezoni Intera. Međutim, novi trener Spaleti je rešio da ne računa na njega.

Inter je bio u žurbi da ga proda zbog problema sa finansijskim fer-plejom jer do petka mora da inaksira 30.000.000 evra od prodaja igrača. Od Banege su zaradili trećinu.

Argentinac je sa Seviljom potpisao trogodišnji ugovor. Banega je dres Sevilje nosio dve godine i u tom periodu osvojio dve Lige Evrope. U Sevilji je rehabilitovao karijeru posle problema koje je imao tokom šest godina u Valensiji kada je išao i na pozajmice u Atletiko Madrid i Njuels.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaSerija APrimeraItalijaInterEvropaEver Banega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara