Juri Tilemans
Juri Tilemans

ZVANIČNO: Lester i Monako trampili veziste, Tilemans ispunio dečački san

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.01.19. | 21:15

Šta milsite ko je bolje prošao?

Lester i Monako razmenili su večeras i zvanično fudbalere. Na King Pauer stadion je stigao Belgijanac Juri Tilemans na šestomesečnu pozajmicu, dok je u suprotnom smeru u Kneževinu u poptuno istom statusu otišao Portugalac Adrijen Silva.

Tilemans je stigao u Premijer ligu nakon impresivnih 18 meseci u Monte Karlu u kojima je na 65 nastupa zabeležio šest golova (pet ove sezone).

Izabrane vesti

Talentovani Belgijanac koji je nastupao i za Crvene đavole na Mundijalu u Rusiji gde su osdvojili treće mesto, produkt je čluvene Anderelhtove akademije i smatra se jednim od najtalentovanijih evropskih vezista za budućnost.

Za prvi tim belgijskog velikana debitovao je sa 16 godina i od tada mu je karijera stalno u usponu.
"Premijer liga je jedna od najboljih liga na svetu i kada sam odrastao sanjao sam da zaigram u njoj. Srećan sam i jedva čekam da počnem. Lester je divna velika familija, svi su dobri prema meni od prvog dana ovde i mislim da je odluka da dođem ovde jako dobra", rekao je Tilemans.

Ipak, njegove dobre igre nisu bile po ukusu novog/starog trenera Monaka Leonarda Žardima koji je insistirao od klupskih čelnika da se otarase Tilemansa i dovedu mu Adrijena Silvu. Portugalac je taj oko koga Žardim želi da gradi igru na proleće, a ko je bolje prošao u ovoj trampi pokazaće vreme.

Ono je vazda bilo najbolji sudija...

Foto: Lester


tagovi

Juri TilemansAdrijen SilvaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara