ZVANIČNO: Najveće Napolijevo pojačanje! Sledeća puca u Mančesteru...

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.07.18. | 15:20

Napolitanci doveli plejmejkera

Jedan plejmejker došao, dugi odlazi, Napoli u plusu od 25.000.000 evra!

Posle višenedeljnih pregovora, Napolitanci su danas potvrdili transfer najvećeg pojačanja ovog leta. Novi član italijanskog kluba je doskorašnji Betisov vezista Fabijen Ruiz. Momak koji je ponikao u Betisu i eksplodirao prošle sezone u sjajnoj sezoni zeleno-belih je izabrao Italiju pre ostanka u domovini. Želeli su ga i Barselona, i Real Madrid, ali je smatrao da tamo neće dobiti priliku kao kod Ančelotija u Napulju.

Izabrane vesti

Betis je želeo da ga zadrži, ali su mu ruke bile vezane sa otkupnom klauzulom od 30.000.000 evra. Napoli je platio pomenutu sumu, aktivirao klauzulu i dobio Ruiza. Douše, i to je bolje nego da ga je Betis izgubio za duplo manje para. Igrač je prošle zime izašao u susret klubu i potpisao novi ugovor prema kojem je otkupna klauzula duplirana sa dotadašnjih 15.000.000 evra. Ispao je više nego korektan prema svom klubu u kojem mu majka i dalje radi kao čistačica.

Napolitanci su dovođenjem Ruiza dobili naslednika Žoržinja koji će se preseliti u Mančester Siti. Italo-Brazlac je odavno velika želja Pepa Gvardiole, pregovori su trajali mesecima i čekalo se da Napoli dovede zamenu. Sada je čist put za prelazak Žoržinja na Etihad u transfer vrednom 55.000.000 evropskih novčanica.

Ruiz je sa Napolitancima potpisao petogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni i neće imati fiksnu otkupnu klauzulu.


tagovi

Fabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara