Zvanično: Ode Marek Hamšik da zaradi 27.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.19. | 17:56

Napoliju sleduje 20.000.000

Ciao, capitano!

Došao je i taj dan – ode Marek Hamšik iz Napolija. Kao što je najavljeno, slovački reprezentativac je i zvanično napustio jug Italije i karijeru nastavlja u Kinu, pošto je potpisao ugovor sa Dalijan Jifangom, čiji su članovi, između ostalih, Janik Fereira Karasko i Niko Gaitan.

Izabrane vesti

Poput mnogih asova svetskog fudbala, centralni vezni nije mogao da odoli šuštećoj moneti iz najmnogoljudnije države sveta, te je u jesen karijere (u julu slavi 32. rođendan) potpisao ugovor na tri godine sa Azijatima. Po sezoni će zarađivati 9.000.000 evra, što je skoro triput više nego što mu je bilo garantovano na stadionu San Paolo (3.500.000).

U celoj priči sjajno je prošao i Napoli, na ime obeštećenja dobiće 20.000.000 evra, što je odličan novac za fudbalera koji je zašao u četvrtu deceniju života, a pritom ne pripada svetskom vrhu.
Navijači, izvinite. Želeo sam, nadao se i sanjao da ću se od vas oprostiti trčeći počasni krug na stadionu, da će me nositi aplauz sa trbina, jer ste me sve vreme podržavali i bezuslovno voleli, bilo u lepim, bilo u teškim trenucima, na čemu ću vam uvek biti zahvalan. Istetovirao sam Napolijev grb na svojoj koži, da me podseća kako smo protiv Juventusa osvojili Kup Italije posle 25 godina. Nemoguće je zaboraviti taj trenutak, niti onaj kad sam svrgnuo Brsukolotija sa vrha liste igrača sa najviše utakmica sa Napoli ili kad sam oborio Maradonin rekord po broju golova. Na te činjenice sam ponosan. U Napulju mi si se rodilo svo troje dece, Napolitanci u svakom smislu. Nadam se da ću, čim bude moguće, doći još jednom na San Paolo, da istrčim taj počasni krug i da se od vas oprostim na način na koji zaslužujete. Hvala svima, hvala i mojim saigračima, uz samo jednu poruku do kraja sezone – osvojite Ligu Evrope“, poželo je, u oproštajnom pismu, Marek Hamšik.

Nekadašnji prvotimac Breše (kupljen 2007. za 5.500.000 evra) je tokom 12 godina odigrao 520 utakmica, postigao 121 gol i dodao 111. asistencija, a kapitenskom trakom, odnosnom i ponašanjem izrastao u jednog od zaštitnih znakova kluba.

FOTO: Reuters
 


tagovi

NapoliMarek Hamšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara