Zvanično: Remzijev potpis težak 3.700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.19. | 19:45

Juventus obelodanio dolazak Velšanina

Vezista Arsenala Aron Remzi (27) potpisao je i zvanično četvorogodišnji ugovor sa Juventusom.

Stara dama je potvrdila da je reprezentativac Velsa stavio paraf na sporazum koji počinje da važi od 1. jula ove godine pa sve do leta 2023, a za ovaj potpis Remzi je dobio 3.700.000 evra na ruke. Ipak, ono što je večeras izazvalo kontroverze i u Engleskoj, ali i na Apeninima je plata koju će bivši fudbaler Arsenala imati u Torinu.  

Izabrane vesti

Naime, prema tvrdnjama vodećih ostvrskih medija (Skaj i BBC) Aron Remzi je večeras postao najplaćeniji britanski fudbaler u istoriji pošto će nastupati u Seriji A za nedeljnu platu od preko 400.000 funti (456.000 evra). Odmah i da razjasnimo jednu stvar, Englezi pišu o bruto plati za Remzija u Torinu (nešto više od 23.000.000 evra po sezoni), dok je na primer Tutomerkato prilikom analize finansijskih detalja ovog posla objavio samo neto zaradu, pa će tako, kada se odbiju porezi i doprinosi, Velšanin u Torinu imati oko 13.500.000 evra godišnje i biti drugi najplaćeniji fudbaler u timu posle Kristijana Ronalda.

Prema njihovim podacima, ovo je veliki iskorak i za Juventus koji je Remziju dao duplo veću platu nego što imaju trenutno Paulo Dibala i Miralem Pjanić očigledno želeći da ga motiviše da joj se pridruži pošto na leto postaje slobodan igrač i ima interesovanja za njega. Zanimljivo, ostali mediji u Italiji su iznenađeni ciframa koje su objavili Englezi i tvrde da one nisu istinite te da će Remzi zarađivati oko 7.500.000 po sezoni koliko imaju i Dibala i Pjanić.

Šta je istina znaju verovatno samo Aron Remzi i rukovodstvo Juventusa, a jedino što je izvesno je da iskusni vezista stiže u Seriju A kao slobodan igrač, nakon što je u oktobru odlučio da ne produži ugovor sa Arsenalom koji mu ističe u junu ove godine.  

Za Juventus ovo je još jedan tipičan letnji transfer pošto se Stara dama proteklih sezona specijalizovala za dovođenje slobodnih igrača u junu, kao što su Dani Alves, Emre Džan, Andrea Pirlo, Pol Pogba...

Aron Remzi je tako postao treći Velšanin u crno-belom dresu, a posle Ijana Raša i Džona Čarlsa

Foto: Reuters


tagovi

Aron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara