"Patrik Bamford"
"Patrik Bamford"

Čelsijeva zverka rešeta po Čempionšipu: Hoće li Bamfordinjo postati nova Murinjova uzdanica? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.15. | 13:09

Patrik Bamford, mladi napadač Midlzbroa na pozajmici iz londonskih Plavaca, pokazuje zavidno umeće i proglašen je za najboljeg igrača Druge engleske lige

Patrik BamfordČelsi je u eri Romana Abramoviča poznat po tome što je u svakom trenutku spreman da izdvoji ogromne količine novca da dovede igrača koji mu se dopada. Setimo se samo primera Fernanda Toresa i njemu sličnih, koji su uprkos velikim svotama za koje su angažovani prikazali jako slabu igru. Međutim, možda je vreme da se stvari promene za 180 stepeni i da Čelsi dobije fudbalera koji je doveden u klub za mali novac, ali koji bi mogao da prikaže velike partije. To je Patrik Bamford! Zbog svojih sposobnosti, spretnosti, okretnosti i umeća dobio je nadimak Bamfordinjo.

Mladi reprezentativac Engleske je došao u tim plavaca 31. decembra 2011. godine za svotu od 1.500.000 funti i od tada je na konstantnim pozajmicama. Išao je prvo u MK Dons, 2014. godine je prešao u Derbi, da bi se ove sezone desila - prava eksplozija!

Izabrane vesti

U dresu Midlzbroa upisao je 31 nastup i postigao je čak 18 golova za tim sa Riversajda. Ovakav golgeterski učinak je u najmanju ruku sasvim solidan za momka koji ima 21 godinu. Njemu 31. maja ove godine, to jest na kraju sezone, ističe pozajmica, a na Žozeu Murinju i njegovom stručnom štabu je da odluči da li za njega ima mesta u prvom timu.

Poslednji pogodak postigao je u 66. minutu u pobedi Boroa nad Roteramom. Zanimljivo je da je promašio penal u sudijskoj nadoknadi vremena te utakmice, ali i to da se posvađao sa saigračom Kikeom oko toga ko će da izvede kazneni udarac. Po završetku meča izvinio se saigračima zbog svog sebičnog ponašanja.

Murinjo mu to sigurno ne bi oprostio tako lako, ali da su mu potrebni maldi i perspektivni igrači koji imaju golove u nogama kao što je to Patrik Bamford - to je sigurno!

Ovako je mladi napadač reagovao u duelu protiv Vulverhemptona.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPatrik BamfordMidlzbroEvropaEngleskaČempionšipČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara