Zvezda dobila jaku konkurenciju za Kondea: Notingem Forest i Arapi koji nude duplo više

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.08.18. | 12:35

Čeka se rasplet...

Do pre samo nekoliko dana golgeter PAS Janjine Pedro Konde izgledao je kao sigurna kupovina Crvene zvezde, čime bi konačno bila zakrpljena rupa nastala odlaskom Aleksandra Pešića u Al Itihad. Sve je praktično bilo dogovoreno sa grčkim klubom, srpski šampion je trebalo da isplati 600.000 evra u dve rate, ali je onda cela priča - utihnula.

Izabrane vesti

Od tada ni traga, ni glasa od španskog napadača. Konde i dalje vaga Zvezdinu ponudu i, deluje, čeka nešto veće. Zbog toga je u međuvremenu Crvena zvezda dobila ozbiljnu konkurenciju. Prvi je Notingem Forest, čiji je vlasnik prvi čovek Olimpijakosa Vangelos Marinakis. Navodno, Marinakis ima želju da u budućnosti Notingem nakrca kvalitetnim igračima iz grčkog prvenstva koji ipak nisu dovoljno dobri za Olimpijakos i tako direktno slabi konkurenciju. Ipak, iz Grčke stižu informacije da Konde baš nije zainteresovan za transfer u Čempionšip, osim u slučaju finansijske ponude koju ne bi mogao da odbije.

Drugi Zvezdin rival za Kondea je klub iz Saudijske Arabije - Al Hazem. Klub iz grada Ras navodno je ozbiljno zagrizao za Kondea i prema nekim informacijama spreman je da Janjini plati duplo više od onoga što je Zvezda već dogovorila, a to je pomenutih 600.000 evra u dve rate. Doduše, realnija je ona druga varijanta, koja kaže da će Al Hazem platiti ravno milion evra za 30-godišnjeg Španca. To je svakako više od onoga što je Janjina prvo tražila, a to je suma od 800.000 evropskih novčanica. Ono što je takođe potvrđeno jeste da Al Hazem još nije poslao zvaničnu ponudu, ali bi to trebalo da učini najkasnije do petka. 

Problem za Al Hazem je taj što Konde ne želi da se preseli u Saudijsku Arabiju i hoće u neki konkurentni evropski klub, gde bi mogao da igra neko veliko takmičenje. Konde je već početkom leta odbio neke ponude iz Saudijske Arabije, ali je pitanje da li bi mogao da ostane imun na veliki novac koji bi mu bio ponuđen. A koji, realno, Crvena zvezda verovatno neće moći da isprati. 

Iz Grčke se može čuti da Kondea gledaju AEK i Panatinaikos, ali oni ne žele da plate traženih 800.000 evra. 

Zvezda je i dalje, praktično, glavni kandidat za potpis. S tim što će morati da ubrza posao ukoliko ga želi u timu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave. Prva utakmica se igra već u sledeći utorak u Beogradu. 


tagovi

Pedro KondeLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara