"Delije"
"Delije"

Zvezda kreće sa Galatom u Areni!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.07.14. | 21:25

Luka Mitrović jedva čeka bratski duel sa Olimpijakosom

DelijeKošarkaši Crvene zvezde, baš kao i prošle godine, započinju drugu sezonu u Evroligi iz Arene, a prvi protivnik biće Galatasaraj. Crveno-beli će ugostiti istanbulski klub 16. Ili 17 oktobra (biće naknadno određeno), a nema sumnje da će Delije ponoviti spektakl kao protiv Lokomotive Kuban.

Izabranici Dejana Radonjića potom gostuju Neptunasu 23. ili 24. oktobra (revanš 27. ili 28. novembar), onda dočekuju Valensiju 30. ili 31. oktobra (revanš 4. ili 5. decembar), pa sledi duel sa bratskim Olimpijakosom 6. ili 7. novembra (revanš 11. ili 12. decembar) i na kraju okršaj sa Laboral Kućom 13. ili 14. novembra (revanš 18. ili 19. decembar).     

Izabrane vesti

Posle žreba utiske je sumirao Luka Mitrović koji je iskoristio malo slobodnog vremena usled brojnih obaveza u reprezentativnom dresu Srbije.
“Kada je u pitanju najjače takmičenje u Evropi koga god da izvučete ne možete da garantujete prolaz u dalju fazu jer je reč o ekipama sa odličnim igračima i velikim budžetima. U poređenju sa grupom od prošle godine može da se napravi paralela i da se kaže da su grupe veoma izjednačene i  bez izrazitih favorite. Neptunas ne želim da potcenim, iako su nepoznanica, sigurno da imaju kvalitet kada igraju Evroligu. Ekipe iz prvih pet šešira u našoj grupi su veoma izjednačene i svako svakog može da dobije i kod kuće i na strain”, istakao je krilni centar crveno-belih i reprezentacije Srbije.

On smatra da je za veliki rezultat u Evroligi potrebna i doza sreće, a najbolja potvrda za to je prošlogodišnje učešće u najelitnijem evropskom takmičenju. Podsetimo, Zvezda je bila jedina ekipa koja sa četiri pobede nije izborila plasman u Top 16 fazu:
“Možda smo i imali malo sreće prilikom žreba, ali to ništa ne znači. Trebaće nam i doza sreće, koju nismo imali protekle sezone u Evroligi da bismo napravili korak dalje što i jeste osnovni cilj. Mislim da će nam prošlogodišnje iskustvo puno pomoći. Meč sa Laboral Kućom u gostima je bio pokazatelj koliko je naša grupa bila izjednačena. Mi smo nakon tri poraza uspeli da trijumfujemo u Vitoriji i ostvarili prvu pobedu nakon puno vremena. Svima nam je ostala ta utakmica u sjajnom sećanju, ali Laboral Kuća ima puno iskustva u Evroligi i naši prošlogodišnji mečevi ne moraju ništa da znače”, istakao je Mitrović.

Rival je i Olimpijakos, evropski gigant, ali i tim koji su priželjkivali gotovo svi navijači Zvezde zbog prelepih ambijenata u crveno-belim halama u Beogradu i Pireju.
“Biće to potpuno drugačiji mečevi u odnosu na prošlogodišnje sa Panatinaikosom, ali je sigurno da će navijači obe ekipe uživati”, istakao je za kraj Luka Mitrović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaFK Crvena zvezdaBeogradska arena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara