Vladan Milojević
Vladan Milojević

Zvezda počinje bitku za Milojevića: Piksijev Guangdžou R&F priča u milionima

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.19. | 08:52

Sve ukazuje da će crveno-beli evropske kvalifikacije dočekati sa novim trenerom

I bila su dva gola u večitom derbiju - kao personifikacija dva letnja hita koja se slušaju na takvim žurkama. I bilo je slavlje ispod severne tribine kao kulminacija jednog zajedničkog perioda prošaranog uspesima. Sve je posle trijumfa nad Partizanom u Zvezdi podesećalo na ludu, a opet tužnu matursku proslavu posle koje će svako krenuti svojim putem. Samo što bi ova crveno-bela žurka mogla da znači da će igrači srpskog šampiona nastaviti da žive bez razrednog starešine. Ili najvoljenijeg profesora.

Zvezda je pobedila Partizan i stigla nadomak 29. titule, ali će već od danas rukovodioci kluba sa Marakane početi mnogo značajniju bitku. Bitku za Vladana Milojevića! Na jednoj strani je čvrst ugovor sa Crvenom zvezdom koji ga veže do leta sledeće godine, a na drugoj…

Izabrane vesti

Da, ponovo se priča da čovek koji je Zvezdu odveo u Ligu Evrope i Ligu šampiona ima ozbiljnu ponudu sa azijskog kontinenta. Zimus je bio aktuelan Al Ain, a prema pojedinim informacijama Vladan Milojević trenutno važi za ozbiljnog kandidata da vrlo brzo na klubi Guangdžou R&F-a zameni Dragana Stojkovića Piksija. Mada su bugarski mediji pisali o Stoilovu, Milojevićeva priča sa Kinezima postoji… I čeka na realizaciju.

Međutim, i bez nje Milojevićev dalji život na Marakani je pod velikim znakom pitanja. Redovni hroničari zbivanja u Ljutice Bogdana nisu mogli a da ne primete kako je ravnodušno propratio  golove crveno-belih u nedavnom okršaju protiv Mladosti iz Lučana. Samo je sedeo na klupi. Slično ponašanje je demonstirao i na još nekim ovoprolećnim mečevima. Totalno atipično za njega. Kao da je želeo da nadređenima pošalje poruku da je umoran i da više nema dovoljno spartanskog  motiva u njemu koji je sve ovo vreme bio pogonsko gorivo za istorijske uspehe. Emotivno se radovao samo trijumfu nad Partizanom, ali to je bio kamenčić koji ga je žuljao u ovoj sezoni.

OCENE – ZVEZDA: Ivanić raste kao Ben, Babić brijao kako Milojević voli

Pričao o daljoj sudbini Vladana Milojevića posle trijumfa nad Partizanom elegantno je preskočio i jedan od njegovih najblićih saradnika, sportski direktor Mitar Mrkela.
Hajde da večeras ne pričamo o tome“, kratak je bio prvi čovek sportskog sektora u Ljutice Bogdana.

Da ne pričamo o tome da je Vladan Milojević baš u intervju za MOZZART Sport,  pred 100. prvenstvenu utakmicu, istakao kako ne želi da bude hrčak koji će uzaludno vrteti točak. Njegovo legitimno pravo je da oseti da je prazan, emotivno istrošešen i slomljen svakodnevnim pritiskom kakav stvara klupa Crvene zvezde. A još legitimnije je otići kao pobednik, svestan da se svakog leta ne otvaraju karte kao u Salcburgu. Da ne govorimo o tome da je Milojević u domaćim okvirima pomerio brojne barijere.

Pred rukovodiocima Crvene zvezde je vrlo delikatan period, iako pogled na tabelu kaže drugačije. Mnogo je nejasnoća u igračkom kadru, ali borba za nastavak saradnje sa Vladanom Milojevićem i pronalaženje njegovih sakrivenih motiva je prioritet svih prioriteta. Dakle, ili uraditi sve da Vladan Milojević pronađe nove granice sopstvenih limita, ili mu pronaći naslednika. Mada se na horizontu ne naslućuje neko ko bi dobio stopostotnu podršku javnosti.

Mada možda bolje i takav nego emotivno istrošen trener. Tu školu je Zvezdan Terzić već platio 2017. godine.

KINA 1 - 7. KOLO

Petak
13.35: (1,75) Guangdžou RF (3,60) Šenžen (4,30)

Subota
09.30: (1,70) Hebei (3,50) Peking Rene (4,90)
11.35: (3,70) Henan (3,35) Đengsu (1,95)
11.35: (1,60) Šangaj Šenhua (3,70) Tjenđin Tjanhai (5,40)

Nedelja
09.30: (4,90) Tjenđin Teda (3,70) Šangaj SIPG (1,65)
13.00: (6,00) Čungćing (4,00) Guangdžou (1,50)
13.35: (1,55) Peking Guan (4,00) Dalijan (5,40)
13.35: (1,40) Šandung (4,40) Vuhan (7,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićGuangdžou R&FLetnji prelazni rok 2019Kina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara