"Fudbaleri Zvezde"
"Fudbaleri Zvezde"

Zvezda pomerila početak priprema, odustaje od žalbe na odluku Uefe?

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.06.14. | 12:25

Crveno-beli neće se okupiti 16, već 27. juna što pokazuje da su čelnici kluba ili odustali od žalbe ili da u uspeh iste ne veruju. Od odluke Zvezdinih čelnika zavisi da li će Partizan igrati u Ligi šampiona?

Fudbaleri Zvezde

Crvena zvezda tone sve dublje, posle osvojene titule udarci stižu jedni za drugim, iz kluba svakodnevno izlazi sav prljav veš, a kako sada stvari stoje, crveno-beli neće se ni žaliti Sportskom sudu u Lozani na odluku Uefe koja ih je izbacila iz Evrope na godinu dana.

Izabrane vesti

S obzirom na obrazloženje koje je stiglo iz Niona, a koje prosto vrvi od navođenja izuzetno neozbiljnih poteza Zvezdinih čelnika, možda je ovo i logična odluka.

Niko iz kluba nije zvanično rekao da se od žalbe odustaje, međutim, igrači su putem poruka obavešteni da pripreme ne počinju 16. juna, kako je najavljeno, već 11 dana kasnije, 27. juna. S obzirom na to da je prvi ispit u kvalifikacijama za Ligu šampiona 15. ili 16. jula, jasno je da niko na Marakani ne misli o tome, već da će se fudbaleri okupiti kasnije jer ih u predstojećoj sezoni skoro sigurno očekuju samo domaći izazovi.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, iz Zvezde su konsultovali dve advokatske kancelariju, jednu domaću i jednu stranu, i dobili su savet da odustanu!

Šanse da Zvezda igra Evropu su gotovo nikakve, ali od odluke da li će se žaliti na presudu Kontrolnog finansijskog tela  Uefa zavisi koliko će Srbije imati predstavnika u evrokupovima i da li će imati učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pišu Novosti.

Razmak između poslednjeg dana za Zvezdinu žalbu (16. jun) i odgovora iz Lozane ne sme da bude duži od šest dana da bi Srbija ove sezone imala četiri učesnika na međunarodnoj sceni. Naime, žreb za evrokupove je na programu u ponedeljak 23. juna, a dan ranije u Nionu će biti raspoređeni šeširi na osnovu koeficijenata klubova. Hipotetički, ukoliko Zvezda uloži žalbu, a po njoj ne bude odlučeno za šest dana, ime crveno-belih će se naći u žrebu, a u slučaju da se kasnije potvrdi eliminacija, u narednu rundu bi išao Zvezdin rival, a ne drugi klub iz Srbije.

Svaka druga varijanta u borbu za elitu gura Partizan, dok bi se za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope borili Jagodina, Čukarički i Vojvodina. Ono što, takođe, nije zanemarljivo je podatak da je srpskom fudbalu svaki učesnik na evropskoj sceni zlata vredan jer bodovi osvojeni u sezoni 2014/2015. direktno kroje sudbinu srpskog fudbala za naredni ciklus.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaFK PartizanLiga šampionaEvropaevro licencaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara