"Tompson je bio solidan"
"Tompson je bio solidan"

Zvezda se prošetala tamo gde su mnogi pali - Mitrović našpanovan za Kup, Volters nije igrao

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.17. | 19:40

Crveno-beli prekinuli niz Karpoš Sokolija od osam vezanih pobeda u Skoplju - 98:61

Tompson je bio solidanCrvena zvezda ove sezone dobija i kada joj to nije važno. Na gostovanju Karpoš Sokoliju crveno-beli nisu imali nikakav rezultatski imperativ jer su već obezbedili prvom mesto u ligaškom delu ABA lige, ali su uspeli da savladaju domaćina s 98:61 i tako mu nanesu prvi poraz u Skoplju posle osam vezanih pobeda.  I to bez pogođene trojke u prvom poluvremenu.

Najzaslužniji za to bili su Luka Mitrović (15) i Ognjen Kuzmić (14). Domaćin je samo u prvoj četvrtini pružao jači otpor, ali kako je meč odmicao Zvezda je rezultatski sve više bežala Sokoliju.

Izabrane vesti

Karpoš je ušao veoma motivisano u meč i sa nekoliko pogođenih dalekih šuteva došao do prednosti od 18:8, ali je tada tim Dragana Nikolića počeo da greši, Zvezda je stegla odbranu i već do prve četvrtine stigla Karpoš da bi u drugoj deonici počela da lomi Sokole.

Luka Mitrović je potvrdio da je u prilično dobroj formi u poslednje vreme pa je posle 20 minuta igre imao 13 poena na kontu, a pomagali su mu Kuzmić, Tompson i Simonović sa po osam ubačenih poena. Zato je Zvezda vodila s 49:37 i odigrala poluvreme na veoma visokom nivou ako gledamo napadački učinak.

Podatak za nevericu posle završetka prvog poluvremena bio je sledeći - domaći sastav je u prvom poluvremenu šutirao čak 7/10 za tri poena, Zvezda 0/7, ali je i pored toga imao zaostatak od 12 poena! Toliko je tim Dejana Radonjića šutirao dobro za dva poena (22/24) i sa linije za slobodna bacanja (5/6).

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila da forsira unutrašnju igru preko Kuzmića i to je odlično funkcionisalo. Saigrači su ga hranili loptama, dobro je funkcionisao sa Mitrovićem i Gudurićem (prilično dobar danas, 10p, 5sk, 7as), a prednost se održavala tu negde oko 15 razlike. Kasnije je i dodatno porasla usled dobrog šuta za tri poena, pogotvo u poslednjoj deonici.

Šansu da zaigra dobio je i Petar Rakićević, minute je imao i Ognjen Dobrić kao i Boriša Simanić, dok Nejt Volters jedini nije ulazio u igru. Da li zbog povrede ili nečeg drugog... 

Ono što može da ohrabri sve pristalice Zvezde je činjenica da je Stefan Jović (8p, 5as) imao priličnu minuzažu i skor, što može da znači da je povreda leđa kako vreme prolazi sve više iza prvog plejmejkera tima. Jako bitna stvar za Radonjićev tim.

Pogotovo zato što Crvenu zvezdu očekuje takmičenje u Kupu Radivoja Koraća. Crveno-beli svoj meč četvrtfinala igraju u četvrtak od 19.30, a protivnik će im biti Vršac.

ABA LIGA, 23. KOLO: Karpoš Sokoli - Crvena zvezda 61:98 (24:23, 13:16, 12:21, 12:28)

Dvorana, Vip Arena, 150

Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Dragan Kralj

KARPOŠ SOKOLI: Jakimovski -, Peri 8, Sokolov 2, Penov -, Sapundzijev -, Trajkovski 18p, 8sk, Bakoč, Šepa 4, Knežević -, Labović 20, 6sk, Zeković 4, Mavra 5

CRVENA ZVEZDA: Volters -, Tompson 10, Mitrović 15, Lazić 2, Simanić 3, Dobrić 10, Simonović 13, Rakićević 3, Dženkins 10, Gudurić 10p, 5sk, 7as, Jović 8p, 5as, Kuzmić 14, 4sk

(FOTO: Karpoš Sokoli/ Igor Panevski)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaKarpoš SokoliLuka MitrovićOgnjen KuzmićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara