Zvezda stavlja šampanjac na led

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.05.19. | 08:56

Aktuelni šampion na Karađorđu želi da napravi novi korak ka odbrani šampionskog trofeja

Crvena zvezda je stigla nadomak cilja. Ostala su još dva koraka do zvanične odbrane šampionske titule, a prvi mora da bude napravljen danas u Novom Sadu protiv Vojvodine (16.00, TV Arena Sport), kako bi Beograđani došli u priliku da već u nedelju protiv Mladosti iz Lučana zakažu proslavu pred svojim navijačima.

Posle trijumfa nad Partizanom u 160. večitom derbiju, utakmica sa Novosađanima dolazi kao poručena za tim Vladana Milojevića. Vojvodina je samim plasmanom u plej-of ispunila ovosezonski cilj, pa se nalazi u minus fazi i ne može da poveže svoje redove u ovoj fazi takmičenja. O problemima unutar kluba otvoreno je govorio i Radovan Krivokapić, poručivši da ne postoji jasna strategija za predstojeći period i da to mora hitno da se promeni.
"Ranije sam spominjao nešto čemu mislim da nije pridato dovoljno važnosti, a to je činjenica da Vojvodina i dalje nema jasan plan za sledeću sezonu. Mi se jesmo radovali ulasku u plej-of, jer je takav cilj bilo gotovo nemoguće ostvariti, ali ime i istorija kluba nalažu Vojvodini da uvek mora da se takmiči za mnogo više ciljeve. Krajnje je vreme da se sedne, razgovara i napravi sistem, kako bi se znalo kuda ide Vojvodina", poručio je Krivokapić.

Izabrane vesti

Lale imaju tri poraza u nizu, uz očajnu gol razliku 1:9. Sve ukazuje na to da bi Zvezda trebalo da se prošeta Karađorđem, a i tradicija joj je saveznik. Gost je dobio čak devet poslednjih susreta protiv Vojvodine, a koliko su crveno-beli iz Beograda dominantni u sudarima sa Lalama ilustruje sledeći podatak. Ove sezone su odigrali dva meča, a aktuelni šampion ima gol razliku 8:1. Na početku prolećne sezone bilo je 4:0 na stadionu Rajko Mitić, dok je jesenas u Srpskoj Atini bilo 1:4. Prethodni put Vojvodina je odolela Crvenoj zvezdi 2. aprila 2016. godine kada je u Novom Sadu bilo 0:0.

Tim koji je izvojevao bitku u navećoj utakmici srpskog fudbala pretrpeće određene promene. Prinudan izostanak Branka Jovičića uslovljen je suspenzijom zbog žutih kartona, a od povrede još uvek nije uspeo da se oporavi Ričmond Boaći. Predah bi trebalo da dobiju oni najumorniji. Filipa Stojkovića će zameniti Milan Gajić, dok je umesto Mohameda el Fardua Bena u startnu postavu apsolutno zasluženo Aleksa Vukanović, koji će tako biti nagrađen za prvenac u crveno-belom dresu i overu slavlja u večitom derbiju.
"Kao i protiv Partizana, i sada ću se opredeliti za onaj tim koji je najbolji za datu utakmicu. Fokusiran sam samo na meč sa Vojvodinom, ne gledamo zgusnut raspored, barem smo mi navikli na taj ritam. Završnica je prvenstva pa dolazi i do fizičkog premora, i do psihičkog zasićenja. To su sve faktori koji utiču, ali mi smo profesionalci. Nismo još ništa osvojili, moramo da budemo najjači kada je najteže i najpotrebnije. Ne sviđaju mi se i ne bavim se kalkulacijama, moramo da završimo posao do kraja kako treba, poslednjih 25 dana sezone je pred nama i trudićemo se da držimo fokus na maksimalnom nivou", poručio je Milojević.

Pouzdani Srđan Babić će promeniti partnera u poslednjoj liniji, pa će se kapitenska traka ponovo naći na ruci Vujadina Savića. Umesto Jovičića u startnu postavu ulazi Goran Čaušić, a ostaje da se vidi da li će predah dobiti i Marko Marin. Ako bivši reprezentativac Nemačke bude u timu, onda će Mirko Ivanić ponovo na klasičnu poziciju levog kirala, gde je odlično odradio posao protiv Partizana, ako ne onda bi u tim od starta mogao mladi Dejan Joveljić, pa bi gosti zaigrali u formaciji sa dva klasična napadača.

Veliki problem za dve ekipe bi mogla da predstavlja podloga na Karađorđu, koja je čitave sezone u lošem stanju, a juče su je dodatno izrovarili igrači Proletera i Radničkog iz Niša, pa će danas biti u još lošijem stanju. Derbi u Novom Sadu poveren je mladom arbitru iz Ćuprije Milošu Milovanoviću, rođenom 1993. godine, koji se nalazi u drugoj grupi sudija delegiranih za mečeve Prve lige Srbije.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA (16.00)

Stadion Karađorđe
Kapacitet: 14.458
Sudija: Miloš Milovanović (Ćuprija)

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak - Milojević, Mitošević - Đuričin, Zukić, Nešković – Matić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Savić, Babić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Vukanović, Marin, Ivanić - Pavkov.


Superliga (plej-of), 34. kolo:

Utorak:
Proleter NS - Radnički Niš 2:3 (1:0)
/Vujaklija 31, Čović 61 - Haskić 50, 54, 71/

Sreda:
16.00 (9,00) Vojvodina (5,30) Crvena zvezda (1,28)
18.00 (1,35) Partizan (4,50) Mladost Lučani (8,50)
18.00 (1,45) Čukarički (4,00) Napredak (7,00)

*Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara