""
""

Zvezda stopirana posle revije autogolova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.16. | 16:46

Subotičani hrabrom igrom prekinuli niz pobeda crveno-belih – 1:1

Nije bilo šampionske žetve na severu Bačke. Bar ne za igrače Crvene zvezde. Provlačio se tim sa Marakane u prethodnom periodu, dobijao utakmice na isključivo na suvi kvalitet, ali je na Gradskom stadionu u Subotici naleteo na – “stopka”.

Posle revije autogolova čiji protagonisti su bili štoper domaćina Radovanović i Marko Petković, Spartak je uspeo da zaustavi Crvenu zvezdu i zaljulja njen šampionski pedigre – 1:1. Reklo bi se pravedan ishod, obzirom da je domaćin imao perioda igrwe kada je nadigrao papirnatog favorita. Međutim, imaće razloga igrači i stručni štab Crvene zvezde da udaraju glavom i zid narednih dana, jer su posle vođstva u pravom trenutku imali nekoliko meč lopti... Nisu ih iskoristili, a Spartak je imao dovoljno prisebnosti da sačuva pozitivan rezultat.

Izabrane vesti

Brojne izmene u maneveru aktuelnog šampiona, te težak teren bili su ozbiljni aduti Spartaka. Golubovi su na početku meča raširili krila, krenuli svim silama ka golu Manojlovića. Toliko hrabro da su se navijači Crvene zvezde mislima vratili u oktobar 2012.godine kada je srpski šampion ponižen na Gradskom stadionu. Zvezda je izvukla živu glavu posle početne inicijative domaćina, a potom autoritativno zagospodarila terenom.

Nije bilo povrđenog Kange i bolesnog Mičela Donalda, ali je Babunski uspeo da se nametne u uvodnoj fazi. Pukotine u bedemu Rusa Černišova uporno je tražio Marko Poletanović koji je u prisustvu Le Taleka imao slobodno da krene napred i zapreti Golubovima. Mogao je nekadašnji član Vojvodine da odigra najefikasniji meč u karijeri. U prvoj izglednoj poziciji osujetio ga je golman Mirković, dok je u drugoj mat situaciji šutirao nebu pod oblake.

Imalo je šta da se vidi u Subotici. Nije to bilo poluvreme visokog kvaliteta, ali prštalo je pred oba gola. Iskusni Torbica znao je da razvuče odbranu Crvene zvezde kao panta pitu.  Razmena ozbiljnih šansi završena je konačnim udarcem Crvene zvezde. Po matrici iz duela sa Čukaričkim prošao je po levoj strani Dušan Anđelković. Napadaču gostiju Sikimiću Radovanović nije dozvolio da postigne pogodak, ali je bio prinuđen da pogodi sopstvenu mrežu.

Zvezda je obično ovakve poklone znala da iskoristi i rutinski privede meč kraju. Toga u Subotici nije bilo. Iako su dobro opomenuti u prošlonedeljnom duelu protiv Čukaričkog, crveno-beli su bili suviše nonšalantni u izglednim pozicijama.Napadač Sikimić je bio nedovoljno koncentrisan, Džon Ruiz je pokazao dozu sebičluka. Dovoljno da Spartak oživi i ponovo krene odlučnije. Spasao je kožu saigračima Filip Manojlović prilikom zicera Mudrinskog, potom je poništen pogodak Ćalasanu. Ali treći pokušaj je bio ubitačan. Loše je reagovala odbrana gostiju, lopta je došla do Ivanovića, a Petković je reagovao kao u prvom poluvremenu Radovanović i nespretno pogodio mrežu.

Sem jalove inicijative Zvezda nije ništa ozbiljnije uradila. Imali su gosti beskonačnu inicijativu, bilo je vruće posle nekoliko prekida, ali bili su to stihijski pokušaji.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

/Radovanović 37 ag – Petković 64 ag/

Stadion: Gradski

Sudija: Bojan Nikolić.

SPARTAK (4-2-3-1): Mirković – Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović – Radovanović, Torbica – Milić, Kovačević, Ivanović – Mudrinski (od 66. Savković).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Manojlović – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Poletanović, Le Talek, Babunski (od 69. Vijeira), Ruiz (od 79. Ristić), Plavšić, Sikimić.

SUPERLIGA, 13.KOLO

PETAK

Vojvodina – Voždovac 3:1 (0:0)

/Malbašić 47, Paločević 56, Trujić 64 – Stojanović 54/

SUBOTA

Spartak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/ Petković ag 64 - Radovanović 37 ag/

Bačka – Radnik 0:2(0:1)
/Radović 41/

17.00 Čukarički – Metalac

17.00 Javor – Mladost

17.00 Novi Pazar – Napredak

17.00 Rad – Borac

19.00 Partizan – Radnički

(Foto Star Sport)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaMarko PetkovićMarko PoletanovićOgnjen MudrinskiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara