ZVEZDA – TIM ZA NAPOLI: Dileme oko Pavkova ne postoje! Stojiljkoviću, na tebe je red...

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 20:59

Nikad manje dilema...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Napulja)

Nikad veći evropski meč, i nikad manje dilema za Vladana Milojevića. Dešavalo se da Zvezdin strateg ostane bez nekog aduta pred duela sa prefiksom „istorijski“, ali talas brojnih povreda pokosio je tim srpskog šampiona. I ostavio bez mogućnosti Vladana Milojevića da nekim trenerskim blefom prevari Karla Anćelotija.

Jedini blef na koji je bio osuđen Milojević bilo je taktiziranje i skrivanje aduta na poslednjoj konferenciji za medije. U avionu za jug Italije našli su se rekovalscenti Milan Pavkov i Dušan Jovančić, ali prema onome što se čuje u Napulju tandem junaka iz meča protiv Liverpula neće sutra na San Paolu biti u startnoj postavi. U najboljem slučaju biće na klupi za rezervne igrače. A kada tome dodamo da su Vujadin Savić, Ričmond Boaći i Filip Stojković ostali u Beogradu.

Izabrane vesti

Milojević mora da veruje u momke koje ima na raspolaganju. Neke od njih je iškolovao, isforsirao i spremio ih za ozbiljan nivo fudbala. Da, tu pre svega mislimo na Nikolu Stojiljkovića, velikoj želji Zvezdinog trenera koji je pao u treći plan zbog dobrih partija Boaćija i Pavkova. Sada će Stojiljković dobiti šansu, debitovati u Ligi šampiona, i imati mogućnost da okrene sezonu. Baš kao što je to uradio njegov kolega po mestu u timu Milan Pavkov pre dve sedmice.

Postojala je mogućnost da umesto Stojiljkovića, napadača koji je prethodni evropski meč počeo protiv Salcburga u avgustu, na mesto špica vidimo El Fardu Bena. Ali takva opcija nije „šljakala“ u Parizu, potom je Ben pokazao da je izuzetno kompaktibilan sa Marinom i Srnićem. Taj trio delovaće u veznom redu ispred Jovičića i Krstičića.

U odbrani je sve odavno bilo jasno. Kao i mnogo puta do sada kapitena Vujadina Savića zameniće Srđan Babić. Za razliku od gostovanja na Enfildu Gobeljić će dejstvovati po desnoj strani i moraće da odigra na Stojkovićevom nivou kako bi bok sa Insinjeom  donekle bio zatvoren. Defanzivnu četvorku kompletiraće Rodić i Miloš Degenek.

Jeste da su povrede smanjile i onako male Zvezdine šansem ali imaće Milojević i na klupi adute sposobne da primene ritam. Za očekivati je da šansu dobije Veljko Simić, koji se, bar u evropskim okršajima, bolje pokazao kao rezerva. Spremni su Džonatan Kafu i Lorenco Ebesilio. I naravno, Dejan Joveljić ukoliko Pavkov ostane bez mesta u timu.

(GRAFIKA: MOZZART Sport)


tagovi

Nikola Stojiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara