"Đorđević i Marinković u duelu u Brežicama"
"Đorđević i Marinković u duelu u Brežicama"

Zvezda zaboravila na mlade? Samo četvorici pronađeni klubovi za kaljenje

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.09.13. | 15:06

Neki su su vraćeni u omladinsku selekcije, neki treniraju sa prvim timom, iako se na njih ozbiljno ne računa

Đorđević i Marinković u duelu u BrežicamaPovučeni ambicijom da po svaku cenu prekinu šestogodišnju dominaciju večitih rivala iz Partizana u Crvenoj zvezdi su zaboravili na jedan i te kako važan segment vođenja kluba – na decu koja predstavljaju budućnost. Naime, samo četvorici od brojnih mladih igrača koji su bili na pripremama u Sloveniji, pronađeni su timovi u kojima bi mogli da stiču neophodno iskustvo.

Aleksandar Kirovski je u Zemunu (mada se on i ne može voditi kao dete crveno-belih, jer nije prošao njihovu školu, pritom je i stariji, ali barem neće uzalud izgubiti godinu), Marko Marinković u Smederevu, a tandem Ognjen OžegovićNikola Karaklajić u Voždovcu.

Izabrane vesti

Šansu u prvom timu dobili su samo Darko Lazić i donekle, na početku sezone, Stefan Mihajlović (na Vukana Savićevića ne računamo, jer je on tu već duže vreme).

Marko Grujić, Nikola Stojković, Dušan Živković i Branko Jovanović vraćeni su u omladinski tim, dok Nikola Đorđević i Nemanja Ahčin treniraju sa seniorima, mada se ovaj prvi nalazi u posebno teškoj situaciji, jer nije ni blizu prvog minuta u takmičarskoj utakmici usled velike konkurencije u samom špicu Zvezde.

Zato je često u nezahvalnoj ulozi da posle utakmica, kada oni koji su igrali imaju slobodan dan ili rade vežbe oporavka, trenira odvojeno pod dirigentskom palicom Ivice Momčilovića. Kao i nešto stariji Petar Đuričković i Ljubo Nenadić na koje se očigledno ne računa.Stefan Čikić (u sredini)

Najgori je status Stefana Čikića, koji je na pripremama sa seniorima bio i zimus u Turskoj, ali danas trenira sam? Razlog zbog kojeg nije kao Đorđević ili Ahčin krenuo na Taru nije najjasniji, a postoji i jedna verzija po kojoj u stručnom štabu nisu znali da Čikić (koji ima profesionalni ugovor sa Zvezdom) nije otišao na pozajmicu?! Toliko o komunikaciji u klubu.

I pored svega toga šef struke Slaviša Stojanović ne može da se pohvali optimalnim uslovima za Rad, jer na Tari trenira 23 igrača. A još šest je angažovano na reprezentativnim akcijama (četvorica u mladoj selekciji i dvojica Crnogoraca Marko Vešović i Filip Kasalica). Ne zaboravimo, naravno, ni povređene Darka Lazovića i Đorđa Rakića, koji će se zbog teških povreda kolena na teren vratiti verovatno tek u januaru.

Bilo kako, prevelik broj igrača u sastavu.

Ali, da se vratimo na mlade, koji bi svakako morali da sačekaju na šansu u prvom timu i koji sigurno mogu dosta da nauče od starijih saigrača. Ali, ni izbliza toliko koliko bi napredovali da igraju. Uostalom, i treneri u omladinskoj školi Zvezde su bili iznenađeni razvojem koji su, primera radi, uočili kod Ahčina posle godinu dana u Srpskoj ligi u timu Radničkog iz Surdulice.

Jasno je, ipak, da je menadžment crveno-belih na čelu sa sportskim direktorom Zoranom Stojadinovićem, kojem je to u opisu radnog mesta, previše razmišljao o pojačanjima nego o interesu Zvezdine dece. A u prošlosti smo imali sijaset prilika da vidimo da zanemareni igrači, posebno kada nemaju ugovore koji im garantuju solidna primanja (a i da imaju pitanje je da li bi ih i dobijali), beže u sredine u kojima se u njih veruje.

Slušali smo svaki put o pričama da Zvezda to više sebi ne sme da dozvoli, ali je utisak da se ništa drastično nije promenilo.

Možda je rešenje u osnivanju filijale? 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar KirovskiFK Crvena zvezdaMarko MarinkovićNikola KaraklajićOgnjen OžegovićSrbijaStefan ČikićSuperligaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara