Zvezdan Terzić: Luka će biti bolji od Falkaa, ali Zvezda nije sredina u kojoj mogu da se razvijaju igrači

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 09:57

“Pritisak je ogroman i uvek se igra na pobedu, titulu, trofeje“, kaže generalni direktor crveno-belih

Kao da je predosetio. U danu u kome će madridski As objaviti da Luka Jović za 60.000.000 evra ide u Real generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dočekao je da se u intervjuu za Blic nasmeje svima onima koji su mu podrugljivo osporavali fudbalsko znanje kada je 21-godišnjeg napadača poredio sa čuvenim kolumbijskim golgeterom Radamelom Falkaom.
Luka će biti bolji, u to nema sumnje. Neće prestići samo Falkaa, već ima potencijal da obeleži evropski fudbal. Rođen je za uspeh“, decidiran je Terzić u izjavi za Blic, iako i dalje stoji pri tvrdnji od pre pet godina da Jović stilom igre najviše podseća na El Tigrea.
Takav spoj je retkost u fudbalu. Poseduje neverovatnu snagu, moć i tehniku, a pri tome je normalan momak. Zdrav u glavi, ako me razumete... Verujte mi na reč, već kao klinac je pokazivao da će biti vanserijski napadač. Njegov stav, hod, pojava... Sve nam je govorilo da je on taj pravi“.

►► GOTOVO! Jović u Realu za 60.000.000 evra, ugovor na šest godina 

Izabrane vesti

Nažalost, navijači Crvene zvezde nisu dugo uživali u Jovićevim golovima. Bilo ih je sve skupa 12, ali nikada tada još maloletni Jović nije bio prva napadačka opcija crveno-belih. I čim je proslavio 18. rođendan ode on u Benfiku, preko kiparskog Apolona. Zvezdi je pripalo 1.750.000 evra, nešto manje sada će dobiti samo od novca iz Uefinog fonda solidarnosti na osnovu toga što je školovala budućeg Realovog golgetera.
Vidite, potrudili smo se da igra što više. Međutim, problem sa Zvezdom je što mi nismo sredina u kojoj mogu da se razvijaju igrači. Nažalost, to mje istina. Pritisak je ogroman i uvek se igra na pobedu, titulu, rofeje... Znam da je želeo da igra više, ali to je bila realnsot“.

Sličnim putem sad korača Dejan Joveljić...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara