""
""

Zvezdaški derbi u Belgiji pripao Saletu Jankoviću, sjajan gol Veselinovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.10.14. | 22:21

Lirs Slaviše Stojanovića doživeo poraz posle nekoliko odličnih rezultata

Zvezdaški derbi u Belgiji pripao je Aleksandru Jankoviću! Ekipa Mehelena savladala je u prvom meču 12. kola Pro lige Lirs Slaviše Stojanovića rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je visoki srpski centarfor Dalibor Veselinović. 

Ovo je tek drugi poraz Lirsa od dolaska doskorašnjeg trenera Crvene zvezde i kraj sjajne serije rezultata tima za koji nastupa i Boban Bajković. Da podsetimo, Stojanović je u prethodnim nedeljama uspeo da osvoji bodove i protiv Standarda i protiv Anderlehta, u poslednja dva kola upisao je dva trijumfa, ali Jankovićev Mehelen ovoga puta bio je bolji. 

Izabrane vesti

Trenutak odluke dogodio se u 33. minutu meča. Do tada, praktično se ništa zanimljivo događalo, da bi snažni Veselinović fantastično skočio u šesnaestercu domaćeg tima posle centaršuta Ritsa i majstorski pogodio Bajkovićevu mrežu - 0:1. Mehelen je nastavio da napada i nakon vođstva, pa je nedugo zatim Kordaro pogodio stativu. 

Gosti su bili bolji i udrugom delu. Lirs jeste više napadao, jurio rezultat, ali u samoj završnici napada domaći fudbaleri nisu uspeli da se snađu najbolje. Zanimljivo da je ovo prvi trijumf Mehelena na gostovanjima ove sezone i to baš u derbiju. Pored Dalibora Veselinović mesto u startnoj postavi Jankovićevog tima zauzeli su i Miloš Kosanović i Ivan Obradović.

Ovom pobedom Mehelen je nastavio da grabi ka vrhu tabele, dok bi Lirs nakon 12. kola ponovo mogao da sklizne u zonu ispadanja.

BELGIJA - 12. KOLO

Petak:
Lirs - Mehelen 0:1 (0:1)
/Veselinović 33/

Subota:
18.00: Beveren - Genk
20.00: Šarlroa - Ostende
20.00: Varegem - Serkl Briž
20.00: Vesterlo - Kortrijk

Nedelja:
14.30: Briž - Gent
18.00: Anderleht - Standard
20.00: Muskron - Lokeren

(foto: MN Press)


tagovi

BelgijaDalibor VeselinovićEvropaLirsMehelenŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara