Zvezdi prijala pauza: Rezervisti rutinski do osmine finala, Stojiljković i Joveljić presudili Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.10.18. | 15:47

Crveno-beli bez ikakvih problema slavili na Jumko stadionu - 2:0

Reprezentativna pauza je očigledno prijala igračima Crvene zvezde, a posebno onima koji su protekle dane iskoristili za kontinuirani rad. Srpski šampion je sa velikim brojem rezervista rutinski odradio posao Vranju i bez većih problema izborio plasman u osminu finala Kupa Srbije - 2:0 (1:0).

Gosti su imali apsolutnu kontrolu utakmice svih 90 minuta, a postignuti golovi u uvodnim trenucima oba poluvremena omogućili su izabranicima Vladana Milojevića da meč odigraju praktično bez ikakvog pritiska. Mrežu domaćina pogađali su Nikola Stojiljković i Dejan Joveljić u 15. i 62. minutu, s tim što je napadač na pozajmici iz Brage na poluvremenu ostao u svlačionici, za šta su bili odgovorni oštri startovi domaćin defanzivaca u prvom delu meča.

Izabrane vesti

Znatno više dinamike, ali i opasnijih prilika pred golom domaćina viđeno je u prvom poluvremenu. Beograđani su u utakmicu ušli za veliko željom da što pre obave posao, a za to što pitanje pobednika nije rešeno već nakon 45 minuta igre bio je najzaslužniji odlični čuvar mreže Dinama Uroš Đurić, koji je na ovoj utakmici odbranio sve što je bilo u njegovoj moći.

Zvezda je u nastavku meča spustila ritam i strpljivo tražila novu pukotinu u protivničkoj odbrani. Nju su pronašli Ebisilio i Simić, koji je potom na pravom mestu pronašao lukavog Joveljića, a ovaj iz neposredne blizine savladao Đurića. Mladi golgeter je tako nastavio da koristi svaku priliku koja mu se ukazuje. Ovo mu je bio treći start u crveno-belom dresu i ujedno i treći pogodak u seniorskoj konkurenciji ove sezone.

Lorenco Ebisilio je bio taj koji je dražao dirigentsku palicu u svojim rukama. Nekadašnji igrač Ajaksa, Anžija i APOEL-a koristio je svaki trenutak da na "spavanju" uhvati protivničke defanzivce i bio konstatna opasnost na polovini domaćeg tima.

Kod prvog gola gostiju polovinu posla je odradio Stefan Hajdin, koji je takođe nastavio odlično da koristi svaki pruženi minut na terenu. U pomenutom 15. minutu je na pravi način pogodio mesto na kojem se nalazio Stojiljković, koji je nakon dobijenog duela lagano poslao loptu u protivničku mrežu.

Povrede već predstavljaju pravu noćnu moru za nekadašnjeg napadača Čukaričkog, koji je zaigrao prvi put posle mesec dana pauze, ali je izdržao samo poluvreme. U ovom trenutku nije poznato da li ga je Milojević samo preventivno ostavio u svlačionici na poluvremenu ili je u pitanju nova povreda, koja bi mogla dodatno da uruši samopouzdanje povremenog seniorskog reprezentativca Srbije.

Crveno-beli već u subotu (19.00) igraju prvenstveni meč sa Radom, u kojem će Milojević ponovo na raspolaganju imati sve reprezentativce. Od ukupno osmorice igrača koji su imali reprezentativne obaveze danas je na terenu bio samo Branko Jovičić. Predstojeći meč sa Građevinarima predstavljaće ujedno i generalnu probu za gostovanje na Enfildu naredne srede (21.00) u trećem kolu Lige šampiona.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)
/Stojiljković 15, Joveljić 62/

Stadion: Jumko
Gledalaca: 5.000
Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

DINAMO (4-5-1): Đurić - Stanković, Gašić, N. Stevanović, Jovanović - Jokić, M. Stevanović (od 46. Karapandžić), Propadalo, Suraka, Ratković (od 34. Radivojević) - Stanojević.
CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović - Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin - Srnić, Jovičić, Čaušić, Ebisilio (od 75. Meleg) - Joveljić (od 71. Jevtović), Stojiljković (od 46. Simić).

Foto: Star Sport


tagovi

Nikola StojiljkovićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara