""
""

Zvezdin meč viner Ugo Vijeira: Prošli put je ostavio ožiljke na srcu večitom rivalu, sad mu delima jako preti! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.16. | 13:56

Portugalac se pretplatio da rešava mečeve u domaćem prvenstvu. Igra u neverovatnoj formi na poslednjih šest utakmica upisao DEVET golova i četiri asistencije

Ponekad na terenu deluje da je previše gladan pogotka, čak demonstrira crtu nekad tako potrebnu svakom napadaču da u protivničkom šesnaestercu ne vidi ništa drugo osim gola. Ima u tim segmentima završnice Uga Vijeire i sebičluka, ali za Portugalca može da kažete sve osim da nije timski igrač. On je postao hronični meč viner, neko ko može s pravom da jako zapreti večitom rivalu uoči 150.derbija zakazanog za subotu u Humskoj.

Mnogo toga je već napisano o njegovoj sjajnoj epizodi u Crvenoj zvezdi koja mu je pomogla da ožive karijeru osakaćenu velikom porodičnom tragedijom i neveselim ruskim periodom. Od aktuelnog stručnog štaba dobio je blanko kredit, podršku i kad mu nije išlo... A od finiša jeseni, pa zaključno sa utakmicom protiv Mladosti iz Lučana Ugo Vijeiri ide sve od noge.

Izabrane vesti

Da se malo našalimo i iskoristimo košarkaški rečnik – da veš mašinu šutne u gol i ona bi ušla

TRI za i TRI protiv Uga Vijeire! (VIDEO)

Ima Crvena zvezda ove sezone širok izbor napadačkih kvaliteta. Suparnici strepe od Kataija, Plavšića, Srnića, Grujića, ali Ugo Vijeira je postao konstanta igrača koji predstavlja morfijum za protivnika. On predstavlja simbiozu rođenog šampiona i meč vinera.

Kako drugačije objasniti činjenicu da je na prethodnih šest prvenstvenih mečeva upisao devet golova i četiri asistencije. Jeste da mu je ona saveznik, ali Ugo Vijeira teško da u podsvesti malog mozga razmišlja o statističkim parametrima. Jer je veliku većinu od nabrojanih šest utakmica direktno rešio svojim potezima.

Sve je počelo duelom u Nišu. Zbog nešto teže travnate podloge Ugo Vijeira je ostao na klupi, ali je ušao u igru u kritičnim momentima i autorskim delom pečatirao nastavak Zvezdine trijumfalne serije. Asistirao je Ibanjezu za pobedonosni gol.

Ispostaviće se da mu je ta asistencija ubrzala sezonu koliko i dva gola na septembarskom večitom derbiju. Novembar i decembar je odigrao kao u transu, toliko da se glas o čarobnim driblinzima Uga Vijeire sasvim jasno čuo do njegove domovine. Nije zanemarljiva priča o svetu fudbala da prvi golovi na utakmicama imaju specifičnu težinu koliko i odlučujući.

Zvezdin Ugo Vijeira: Odbio sam kineske milione, obećao sam ženi da ću biti prvak

Otuda Ugo Vijeira ima najveće zasluge za trijumf nad Voždovcem, dok o njegovoj partiji protiv Čukaričkog ne treba trošiti reči. Bio je to šou jednog čoveka, poigravanje sa kompletnom odbranom Čukaričkog koje se završilo se dva gola i jednom asistencijom. I ne samo to: Ugo Vijeira je iznudio penal za pogodak Ibanjeza.

Sa samopouzdanjem do Portugala pregazio je Radnik (het-trik), a zatim tačku na jesen udario novom vragolijom u Ivanjici (gol i dve asistencije)...

Sve govori u prilog tome da Ugo Vijeira može jako da zapreti crno-belima. Tim  pre što im je na prošlom derbiju ostavio ožiljke na srcu i bukvalno sebi olakšao put do statusa jednog od najboljih napadača koji su ikad igrali u Srbiji. O njegovim manama posle golova datih Partizanu se nije naglas pričalo. Bila je to prva velika utakmicama Huga Vijeire u Srbiji, napadača koji poput ajkule zna da oseti krv na kopačkama rivala.

Da li je to znak da Partizan treba ponovo da ga se plaši?

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk 


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićHugo VijeiraEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara