""
""

Zvezdina čemerna nula: Metalac ukočio crveno-bele i pogađao prečku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.15. | 20:54

Crveno-beli imali samo dve izgledne prilike, pretio i Metalac - 0:0

Zvezdo, ovo ti ništa ne valja! Pre pet godina ekipa iz Gornjeg Milanovca je došla glave crveno-belog legendi Vladimiru Petroviću  Pižonu, a večeras je spustila rampu pred neraspoloženom četom Miodraga Grofa Božovića. Sasvim dovoljno da nova čemerna nula donese miris nespokoja u Ljutice Bogdana, jer pored mnogobrojnih anomalija aktuelna ekipa crveno-belih ne pokazuje tendenciju rasta forme.

Spora i lako čitljiva družina iz Beograda prilično lako je uhvaćena u mišolovku Nenada Vanića. Metalac je sasvim zasluženo stigao do boda, jer je gostima dozvolio da stvore „cirka“ jednu stopostotnu šansu kada je u finišu meča Nemanja Belić bravoruznom intervencijom sačuvao mrežu posle udarca glavom Luke Jovića. Možda je i time zadovoljena pravda, jer Crvena zvezda u Gornjem Milanovcu nije delovala kao tim koji sme da sanja šampionske  snove. Neće u lepom sećanju ostati Zvezdi premijerno gostovanje u gradu pod Rudnikom, ali deficit od dva boda neće biti jedini razlog za glavobolju Miodraga Grofa Božovića. Moraće iskusni fudbalski stručnjak kako zna i ume trenerskim maneverima da podigne nivo igre kompletnom timu. U suprtnom biće ovo još jedna bačena godina.

Izabrane vesti

Gde su bili u prethodnih sedam dana igrači Crvene zvezde-nigde. Šta su radili u istom periodu-ništa. Do takvog zaključka došli su navijači crveno-belih gledajući sporu i lenju igru svog tima u Gornjem Milanovcu. Trener Miodrag Božović odlučio se da Džošuu Parkera prekomanduje u špic, dok su po krilima dejstvovali Ristić i Gavrić. Bila je to stara, loša Crvena zvezda, publika u Milanovcu imala je priliku da gleda reprizu najslabijih izdanja iz prošle,slabe sezone.

Zvezda je bila intertna po bokovima, bez ideje u manevru, pružajući mogućnost vrlo agresivnim domaćinima da lako neutrališu svaki pokušaj ozbiljne akcije. Ekipa  Nenada Vanića izašla je na teren bez i malo respekta prema papirnatom favoritu, pa je mogla da povede već u osmom minutu kada je Mladenović sjajnim udarcem uzdrmao prečku. Nisu imali gosti rešenje za robusnu odbranu Milanovčanu, pojačanu hrtom na poziciji zadnjeg veznog Stefanom Bukorcem. Najblaže rečeno- Zvezda je prosula prvo poluvreme, kao i pre sedam dana na Vračaru.

Nije bilo akcije koja je donosila miris opasnosti pred mrežu Nemanje Belića. Lako čitljive akcije Crvene zvezde završavale su se lošim centaršutevima ili još slabijim pokušajima sa distance. Shvativši da je njegov tim operisan od kreacije trener Miodrag Božović na poluvremenu je promenio kompletnu desnu osovinu. Šansu su dobili Petković i Vered, ali pojačanog samopouzdanja igrači Metalca se nisu uplašali. Prepoznali su da je igra Crvene zvezde pocepana i da je glavno oružje Miodraga Grofa Božovića gromovita levica Luisa Ibanjeza. Omlaeni Argentinac je dva puta opasno zapucao iz prekida... Ali u timu gde bekovi vode glavnu reč i gde se ostatak postave oslanja na njih sve je jasno- taj tim nema igru.

Vredan pomena bio je pomenuti šut glavom Luke Jovića. Tada je zablistao Nemanja Belić i ugradio se u pozitivan rezultat Milanovčana. A šansu da se proslavio imao je i Mbođ, ali je njegov udarac završio na prečki u zaostavnom vremenu. Posle toga i Milanovčani su imali čist zicer, ali je Mladenović ponovo uzdrmao okvir gola.

METALAC – CRVENA ZVEZDA 0:0

Stadion: FK Metalac

Gledalaca: 3000

Sudija: Vlado Glođović

Metalac (4-2-3-1): Belić – Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić – Bukorac, Ivanović – Dimitrijević, Mladenović, Merdović – Đenić;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Cvetković (od 46. Petković), Jovanović, Mbođ, Ibanjez – Kovačević, Savićević Gavrić (od 46. Vered), Katai, Ristić (od 62. Jović) – Parker

SUPERLIGA - 2. KOLO

Petak:

Radnički Niš - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Đuričković 58pen/

Subota:

Javor Ivanjica - Spartak Subotica 2:0 (2:0)
/Dražić 14. Docić 20pen/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:1 (1:1)
/Jovanović 41 – Pavlović 18/

Partizan - Jagodina 6:0 (3:0)
/Božinov 12pen, 13, Živković 15, Ninković 48, Šaponjić 71, 78/

Voždovac - Borac Čačak 0:2 (0:1)
/Živković 7pen, Vujaklija 79/

Radnik Surdulica - Vojvodina 2:2
/Stojanović 3, Ćulum 10 - Ožegović 35, Ivanić 65/

 Metalac - Crvena zvezda 0:0

20.00: Čukarički - Rad

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićMetalacMamadu MbođEvropaDamir KahrimanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara