Zvezdina pomeranja zbog ulaska Ivanića u tim, vreme je za Jirku, ali i Pavkova u špicu

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.19. | 09:36

Crveno-beli na neugodnom gostovanju u Lučanima

Posle emotivnog pražnjenja i ne baš uverljive partije u večitom derbiju fudbaleri Crvene zvezde stigli su na noge Mladosti iz Lučana (16.00, TV Arena Sport 1). Tim Vladana Milojevića imaće dodatni motiv, pošto bi pozitivnim rezultatom izjednačili rekord generacije Slavoljuba Muslina od 50 uzatopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.

Okršaj u derbiju naterao je stručni štab srpskog šampiona da razmisli o promeni formacije, koja bi mogla da usledi u skorije vreme, ali i da napravi određene promene u odnosu na 159. okršaj sa večitim rivalom. One glavne ticaće se veznog reda i napada, pa bi na terenu od starta meča trebalo da se naću Mirko Ivanić, Erik Jirka i naravno Milan Pavkov, koji je još jednom pokazao da zaslužuje mesto starne "devetke".
"
Pokazali smo da imamo iskustva sa igranjem na svaka tri dana. Moram i javno da pohvalim igrače koji nisu u protokolu, jer zaslužuju da budu. Nije mi lako, svaki put mi zadaju slatke muke što se tiče sastava. I sviđa mi se što ćemo imati toliko mečeva, jer ćemo praviti rotacije i dobiće minutažu. Pošto imamo veliki fond igrača, voleo bih možda da imamo i više od dve utakmice nedeljno", naglasio je Milojević.

Izabrane vesti

Pomeranja bi moglo da bude i u poslednjoj liniji tima, kako bi se pronašlo mesto za Srđana Babića na štoperskoj poziciji. Milan Borjan je pretrpeo snažan udarac u derbiju, ali je ipak otputovao u Lučane i trebalo bi da se nađe u startnoj postavi.

Mladost je trenutno petoplasirana ekipa Superlige i sigurno će igrati u plej-ofu. Dakle, ekipa Nenada Milovanovića biće rasterećena, a u takvoj konstalaciji snaga može da bude vrlo opasna. Istina, posle dva trijumfa na početku proleća Lučanci su pali protiv Proletera, tako da nisu napravili pravu uvertiru za gostovanje šampiona.

Crvena zvezda je u seriji od pet pobeda nad Lučancima. Prethodni put slavili su u Dragačevu vrlo ubedljivo (5:2). Zanimljivo je da je na svim pomenutim mečevima Mladost postigla gol.
"Očekujem da moji igrači uđu bez ijednog kompleksa u utakmicu, da pruže sve od sebe, da daju zadnji atom snage, da odigraju disciplinovano, onako kako smo vežbali ovih dana i da jednom rečju pruže svoj maksimum u ovom meču. Smatram da je ovo najlakša utakmica za igrače i trenere , jer ti u principu ovde nemaš šta da izgubiš, možeš samo da dobiješ. Najteže su utakmice koje su pod znakom moranja, koje moraš da dobiješ. Očekujem pune tribune i praznik fudbala u Lučanima", poručio je Milovanović.

Crveno-beli su se u jesenjem duelu na Marakani mučili protiv Mladost, i pobedili tek pogotkom Branka Jovičića.

Ulazak Mirka Ivanića u startnu postavu značio bi promenu formacije sa 4-2-3-1 u 4-1-4-1, ali i da bi van tima upravo mogao Jovičić. U tom slučaju, na mesto defanzivnog veznog igrača bi prešao Dušan Jovančić, a Ivanić prišao bliže Marinu, koji bi tako bio znatno rasterećniji nego što je bio slučaj u večitom derbiju.

Sa druge strane, Mladost ne može da računa na Petra Jovanovića zbog žutih kartona, dok je Ivan Milošević povredio zadnju ložu. Tek krajem marta u tim će se vratiti Objora Odita, koji se opravlja od operacije meniskusa.

Utakmicu u Lučanima sudiće arbitar Miloš Đorđić sa Novog Beograda.

MLADOST LUČANI - CRVENA ZVEZDA
(16.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion Mladost
Kapacitet
: 8.000
Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Gajić - Jovančić - Ben, Marin, Ivanić, Jirka - Pavkov.

MLADOST (4-4-2): Rosić - Pešić, Sinđić, Andrić, Leković - Pejović, Tumbasević, Pavlović, Bojić - Radivojević, Bojović.

SUPERLIGA - 25. kolo:

14.00: (2,25) Zemun (3,00) Proleter NS (3,30)

16.00: (2,15) Mačva (3,00) Dinamo (3,50)

16.00: (1,87) Rad (3,30) OFK Bačka (4,10)

16.00: (1,35) Čukarički (4,50) Napredak (8,50)

16.00: (8,00) Mladost (5,30) Crvena zvezda (1,30)

16.00: (1,75) Radnik (3,30) Voždovac (4,80)

18.00: (1,90) Partizan (3,30) Radnički (4,00)

18.00: (1,80) Vojvodina (3,25) Spartak (4,60)


tagovi

Vladan MilojevićNenad Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara