"Lazovićevo slavlje"
"Lazovićevo slavlje"

Zvezdine porođajne muke: Lazović doneo, Rajković sačuvao minimalac očajnih crveno-belih (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.03.15. | 19:54

Golman crveno-belih briljirao među stativama beogradskog kluba, koji je barem na veče prišao večitom rivalu na bod zaostatka

Lazovićevo slavljeBodovna "trojka" za dodatni pritisak na večitog rivala, sve ostalo za čistog - keca! Posle vožnje u leru, prilično negledljive utakmice i silnih porođajnih muka Crvena zvezda je uspela da savladala Napredak (1:0). Kako su igrali izabranici Nenada Lalatovića najbolje ilustruje podatak da se u galeriju ovoprolećnih junaka upisao i kapiten Predrag Rajković. Bravoroznim intervencijama u 60. i 82. minutu mladi čuvar mreže spasio je saigrače rezultatske giljotine, sačuvao je od kazne koja im je visila nad glavom zbog povremeno indolentne igre. Večerašnji meč na stadionu Rajko Mitić ne bi mogao da dobije prelaznu ocenu po srednjoškolskim standardima, ali jedini koji će zbog toga žaliti su Kruševljani.

Nisu ni gosti bili previše inspiritivni, ali mogli su da izvuču konkretan ćar iz uspavanke koju su kreirali crveno-beli. Zvezda je najblaže rečeno bila na jesenjem nivou - neubedljiva, dekadentna, a povremeno toliko dezorjentisana da su Lalatovićevi glavni štihovi poput Lazovića i Kataija grešili u elementima igre koji se uče u pionirskom uzrastu. Srećom po domaćina Napredak u svojim redovima nije imao barjaktara konkretnog juriša. Dobru igru u polju Čarapani su naplatili sa dve i po šanse, koje je zaustavio Predrag Rajković. Tek toliko da Napredak odudara od vrlo lošeg utiska...

Izabrane vesti

Imao je prilikom objavljivanja spiska sa imenima reprezentativaca selektor Orlova Radovan Ćurčić zanimljivu misao kako su on i njegov stručni štab prepoznali prioritete u igri Portugala. Videćemo kako će sve to izgledati na monumentalnom Lužu, ali definitivno je da je Napredak prepoznao prioritete u sistemu Nenada Lalatovića.  Mimo svih očekivanja Čarapani su "uzeli" posed lopte paprinatnom favoritu, sasekli napade po krilnim pozicijama gde su dejstvovali Anđelković i Lazović. Takođe, i svaki presing aktuelnog šampiona nije bio valjano sinhronizovan, pa ne čudi da je Napredak imao prvu ozbiljnu šansu kada je udarac Dimitrova odbranio Predrag Rajkovića.

Nekako melanholično su delovali igrači Crvene zvezde, bez strasti koja im je pomogla da brzom tranzicijom na pleća obore prethodne rivale - Vojvodinu i Spartak. Meč na stadionu Rajko Mitić imao je sve obrise dosadne predstave... Činilo se da je Napredak iz ravnoteže izbacio kompletnu postavu Crvene zvezde, koju je energičnim reakcijama pokušao da povrati Nenad Lalatović. Međutim, kada su disciplinovanom igrom Kruševljani ispraznili sve šaržere domaćin je demonstrirao kvalitet koja bi mogao da im bude osnovna snaga u nastavku šampionske trke.

Kada je posle centaršuta Ristića iz kornera i nespretne reakcije odbrane Napretka, Darko Lazović dobio brisan pristor da savlada Zorana Popovića u vazduhu je počeo da se oseća miris trenerske ere Slaviše Stojanovića. Tokom mandata bivšeg selektora Slovenije prekid crveno-belih predstavljao je linearnu jednačinu gotovo za sve rivale. Sada je rano za takvu konstataciju, ali crveno-beli su na tri prethodna meča postigli tri gola na taj način. Posle Parkera i Lazića, upisao se i Lazović - 1:0.

Zvezda je povela u pravom trenutku kako bi zbacila okove nervoze, pogotovo jer nije u domaćim redovima bilo igrača koji se izdigao iznad prosečnog standarda. Vezista Stojanović nije hranio napadače prepoznatljivim loptama "ispod zemlje", Kataija nigde nije bilo, dok je Džošua Parker tanjio nerve Zvezdinih navijača povremenom sebičnošću i navikom da u prholadnoj martovskoj noći spava u ofsajdu...

Kada je kompletna odbrana Crvene zvezde posle pasa u prostor ispala kao iz voza, a Dimitrov promašio nepromašivo (tačnije Rajković efektno odbranio), trener domaćina Nenad Lalatović odlučio se da ne juri goluba na grani personifikovanog kroz drugi gol. Uvođenjem defanzivno orijentisanog Aleksandra Kovačevića Zvezdin strateg je jasno pokazao nameru da zadrži vrapca u ruci, a da umetnički utisak ostavi u treći plan... I pored huka sa severa do zapadne tribine stadiona Rajko Mitić dopirali su međusobni pokliči ohrabrenje igrača fudbalera Napretka ("Ajmo,ajmo"). Osetili su gosti da im je potrebno samo malo, samo jedan trenutak igračke ispiracije da budu kočničari Zvezdninih šampionskih ambicija.

Malo je nedostajalo da im se to desi u 82. minutu kada je Zvezdino dete Stevan Luković odapelo strelu sa ivice kaznenog prostora, pritom nekog zakačilo i promenilo smer. Rajković je međutim bio bravurozan.

Čarašani nisu uspeli. Zvezda je upisala četvrti prolećni prvenac. I ništa više za 90.minuta nije uradila

CRVENA ZVEZDA-NAPREDAK 1:0 (1:0)
/Lazović 35/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 12.640;
Sudija: Ilija Brdar;

Crvena zvezda (4-4-2): Rajković - Cvetković, Lazić, Pavićević, Anđelković - Ristić, Katai (od 62. Kovačević), Stojanović (od 73. Bosančić), Lazović (od 83’ Orlandić) - Parker, Jović.

Napredak (4-2-3-1): Popović - Radulović, Paunović, Fripong, Urošević - Luković, Vučetić - Gobeljić (od 64’ Đoković), Trujić, Dimitrov (od 74. Lemajić) - Ndaje (od 58. Bajić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStevan LukovićSrđan DimitrovSrbijaPredrag RajkovićNapredak KruševacDarko LazovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara