"Slavlje mladih igrača Zvezde"
"Slavlje mladih igrača Zvezde"

Zvezdini juniori i šampioni Srbije ponosno: Ovo je pobeda kolektiva! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.04.15. | 13:55

"Osvajanje titule šampiona Srbije je došlo kao rezultat velikog rada. Nikoga od igrača ne bih posebno izdvajao, a moja trojka u finišu utakmice je nagrada za veliki trud koji su treneri i svi igrači uložili tokom sezone", rekao je heroj Nemanja Kapetanović

Slavlje mladih igrača Zvezde

Osvajanjem titule šampiona Srbije juniori Crvene zvezde ostvarili su veliki uspeh, ali i potvrdili tezu da crveno-beli u svom omladinskom pogonu imaju plejadu talentovanih košarkaša. Zvezdin juniorski tim je opravdao ulogu favorita na finalnom turniru u Čačku, a do šampionske titule stigao je na superioran način pošto je u ukupno 24 utakmice cele sezone upisao isto toliko pobeda. Njihov trijumf još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su okosnicu Zvezdinog tima činili igrači rođeni 1997. i 1998. godine, odnosno godinu ili čak dve mlađi od konkurencije.

Izabrane vesti

U finalu je posle velike borbe i uzbudljive završnice savladan večiti rival Partizan (69:66), a treba istaći da je to bio čak četvrti trijumf nad crno-belima ove sezone.

Junak trijumfa bio je Nemanja Kapetanović koji je u poslednjim sekundama utakmice pogodio odlučujuću trojku:
"Još se nisu slegli svi utisci. Dobili smo dva dana da se odmorimo, valjda ću za to vreme uspeti da dođem sebi", uz osmeh priča Kapetanović.
"Osvajanje titule šampiona Srbije je došlo kao rezultat velikog rada. Nikoga od igrača ne bih posebno izdvajao, a moja trojka u finišu utakmice je nagrada za veliki trud koji su treneri i svi igrači uložili tokom sezone".

Trener Zvezdinih junior Slobodan Klipa objasnio je da je u finišu utakmice Kapetanović bio tek treća opcija za odlučujući napad. Ipak, ispostavilo se da je treća bila sreća:
"Išao sam ka lopti spreman da uzmem taj poslednji šut. Šutirao sam i moram da priznam da u tom trenutku nisam mnogo razmišljao. Da sam razmišljao možda ne bih pogodio", iskren je Kapetanović.

Ono što je jako interesantno kada je ovaj momak u pitanju svakako je podatak da je prošle godine na sličan način u finalu doneo trijumf noseći dres Partizana i to baš protiv Crvene zvezde:
"Bilo je mnogo šala baš na račun svega toga. Ne mislim da su te pogođene trojke bile slučajnost. Jednostavno, ruka mi je mirna u odlučujućim trenucima, to je valjda neki dar od Boga. Jer, zaista, u tim situacijama ne osećam pritisak, hladnokrvan sam i kada bih bio u prilici siguran sam da bih opet uradio isto", konstatuje Kapetanović.

Sjajnu partiju u finalu pružio je i Aleksandar Aranitović koji je sa 26 poena bio ubedljivo najefikasniji akter meča:
"Znali smo da nas očekuje jak turnir. U polufinalu nismo imali većih problema iako smo igrali protiv veoma borbene ekipe Beovuka. Sa druge strane, u finalu smo za rivala imali Partizan koji je tri godine uzastopno bio šampion u juniorskoj konkurenciji i to nam je bio dodatni motiv. Želeli smo da im preuzmemo primat i da im se revanširamo za prošlogodišnji poraz u finalu. Uz veliko požrtvovanje cele ekipe, ali i malo sreće uspeli smo u tome", rekao je Aranitović koji je apostrifirao da je nervoza usled velike želje za trijumfom u dobroj meri uticala na veoma slabe procente šuta, naročito u prvom poluvremenu.
"I ja sam kao i većina našeg tima lošije ušao u utakmicu. Međutim, u drugom poluvremenu sam se opustio. To se odrazilo i na moj učinak. Potrudio sam se da što je moguće više pomognem timu, najvažnije je da smo pobedili, a ovo je apsolutno bio trijumf kolektiva".

Osim što je uradio sjajan posao u napadu, Aranitović je uspeo da zaustavi i najboljeg igrača Partizana, prvotimca crno-belih Vanju Marinkovića:
"Moram da kažem da je Vanja izvanredan igrač, sjajan atleta. Bilo mi je jako teško da ga čuvam, zaista sam sam se trudio, dao sam svoj maksimum, a na treneru je da oceni da li sam dobro obavio svoj zadatak. U svakom slučaju, dueli koje sam vodio sa njim mi mnogo znače jer mogu samo da mi pomognu da budem još bolji igrač", zaključio je Aranitović.

(FOTO: kkcrvenazvezda.rs)


tagovi

Nemanja KapetanovićFK Crvena zvezdaAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara