""
""

Zvezdo, ovakve greške se ne praštaju u Evropi! Ludogorec iskažnjavao kikseve crveno-bele odbrane! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 16:51

Kombinovani tim Crvene zvezde poražen od prvaka Bugarske u prijateljskom meču (3:1), Donald postigao golčinu!

Pobedonosna serija Crvene zvezde prekinuta je u Razgradu! Kombinovani tim crveno-belih poražen je u prijateljskom susretu sa prvakom Bugarske Ludogorecom (3:1). Trener Miodrag Božović posle provere u Razgradu verovatno ima tačan uvid ko bi od igrača sa manjom minutažom mogao da preživi dodatnu zimsku selekciju.

Odbrana crveno-belih povremeno je delovala kriminalno u meču koji nije imao odlike prijateljskog. Viđeno je mnogo žestokih startova sa obe strane, a igrači koji su dobili poverenje Miodraga Božovića spoznali su kakve se greške ne praštaju u Evropi. Solidan utisak u prvom poluvremenu ostavio je desni bek Miloš Cvetković što se ne može reći za Senegalca Mamdua Mbođa. Izlet u Razgrad pamtiće se i po golčini Mičela Donalda, kao i debiju talentovanih tinejdžera Luke Ilića i Luke Adžića.

Izabrane vesti

Zvezda je imala velikih problema u defanzivi tokom prvog poluvremena. Praktično, meč nije ni počeo, a Ludogorec je imao dva gola prednosti. Želeo je posle silnih letošnjih kikseva Miodrag Božović da rehabilituje Senegalca Mamadua Mbođa, ali nije uspeo u tome. Praktično, štoper koji je igrao u tandemu sa Savom Pavićevićem bio je veća opasnost po Supića, nego napadaču bugarskog šampiona.

Već u sedmom minutu Mbođ je pokušao da doda loptu do Ristića, međutim Vandreson je presekao taj pas, dodao loptu do Marselinja kome nije bilo teško da prevari Supića. Imali su velikih problema u iznošenju lopte igrači Crvene zvezde. Iznanđen visokim presingom domaćina bio je i tako iskusan igrač kao što je Donald, pa je nedugo zatim sledio primer Mbođa. Previše je komplikovao u opasnoj zoni, Kafu mu je oteo loptu i doneo veliku prednost Ludogorecu.

Zvezda je klizila ka katastrofi, ali je tim Miodraga Božovića uspeo da se pribere. Gosti su imali loptu više u posedu. Ozbiljnu šansu promašio je Sikimić, tačnije njegov udarac glavom odbranio je Stojanović. U jednoj situaciji istakao se i Supić posle prodora Marselinja.

Standardni igrači Crvene zvezde poput Donalda i Mičela imali su veliki motiv da dođu do pozitivnog rezultata. Videlo se to po svakom startu Brazilca, dok je Donald uspeo da se iskupi za kiks u prvgom poluvremenu.

U 48.minutu je postigao strašan gol. Oslobodio se čuvara na nekih 30 metara, a zatim odapeo loptu koja se od prečke odbila u mrežu.

Ipak, Ludogorec je znao da kazni svako opuštanje. Konačan rezultat postavio je Lukas Saša u 81.minutu.

LUDOGOREC – CRVENA ZVEZDA 3:1
(Marselinjo 7, Kafu 13, Saša 81 – Donald 48)

Stadion: Ludogorec Arena

Sudija: Georgi Kabakov

LUDOGOREC: Stojanov – Pimienta, Vitinja, Terzijev, Aleksandrov – Đakov, Afini, Marselinjo, Vanderson, Lukoki – Kafu.

CRVENA ZVEZDA: Supić, Cvetković, Pavićević, Mbođ, Ibanjez – Donald, Ristić (od 79. Ilić), Srnić (od 46.Vered), Stojanović, Matos (od 88. Adžić) – Sikimić.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićMičel DonaldMamadu MbođEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara