Čekajući nastavak Superlige: Kome šta treba?

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.05.20. | 09:46

Radnički pred nemogućom misijom kada je reč o plasmanu u Evropu, Mačva i Rad „vijaju“ Inđiju

Najveći srpski klubovi su želeli da se odigraju i sedam kola doigravanja, ali većina članova Superlige (njih 11) izjasnilo se da želi da završi šampionat po skrećenom postupku. IO FSS je samo aminovao da će takmičenje početi 30. maja, odsnosno da će biti odigrano još samo četiri kola osnovnog dela prvenstva.

To praktično znači da je Crvena zvezda već stavila obe ruke na šampionski pehar, i da joj je za 31. titulu potreban još samo jedna pobeda u preostala četiri kola, pošto je trenutno 11 koraka ispred večitog rivala iz Humske.

Izabrane vesti

Crveno-beli će imati šansu da matematički osiguraju titulu već na Banjici, ali daleko od toga da neće biti takmičarskih uzbuđenja u Superligi Srbije. Posebno kada je reć o mestima koje vodi u Evropu.

Partizan je trenutno drugoplasiran i ima tri boda više u odnosu na Vojvodinu. Tim Save Miloševića će 99 posto biti prvi predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U dobrom položaju je Vojvodina, pošto će u preostalih 360 minuta takmičarskog fudbala braniti pet bodova prednosti u odnosu na TSC.

Međutim, daleko od toga da tim iz Bačke Topole i Čukarički neće imati motiva do kraja Superlige. Ukoliko pobednik Kupa bude neka od tri prvoplasirane ekipe domaćeg prvenstva, na scenu Starog kontinenta će i četvrtoplasirani tim. To mesto trenutrno zauzima TSC sa tri boda viška u odnosu na Čukarički. Brđanima na ruku ne ide raspored. TSC 30. maja dočekuje Javor Matis, dok Čukarički gostuje Vojvodini. Tim Aleksandra Veselinovića će pored prvenstva imati šansu da se domogne Evrope i preko Kupa Srbije.

Ambicije vezane za Evropu ima Radnički. Nišlije su zagovarale tezu o odigravanju plej-ofa kako bi imali više prostora da dođu do četvrtog mesta. Međutim, nalaze se pred sizifovskim poslom. Imaju osam bodova manje od TSC-a i pet od Čukaričkog. Nišlijama će biti potreban maksimalan učinak, uz kikseve TSC-a i Čukaričkog. Istina, Radnički ima povoljan raspored. U prvom kolu nastavka prvenstva gostuje Napretku koji je lišen svih briga, zatim dočekuje Rad. Ti susreti mogli bi Nišlijama da vrate nadu kako nije sve izgubljeno.

Odluka o proširenju Superlige još nije doneta, ali sve je izvesnije da ćemo naredne sezone u elitnom rangu gledati 18 klubova. Najavio je to i Dragomir Lazović u razgovoru za naš portal. Dalo je to mogućnost pojedinim timovima da se uhvate za slamku spasa. Prema pojedinim informacijama dve poslednjeplasirane ekipe u Superligi, igraće baraž mečeve protiv trećeg i četvrtog iz PLS-a.

Mačva trenutno drži fenjer sa svega 13 bodova, Rad ima dva poena više. Pomenuti timovi pokušaće nekako da uhvate Inđiju koja je na koti 19. Javor je pobegao.

Rad ima loš raspored. Čekaju Crvenu zvezdu, pa idu na noge Radničkom iz Niša. Mačva bi na početku mogla da igra na kartu rasterećenosti Voždovca, Mladosti, pa čak i Spartak.

Ipak, Inđija će biti gospodar sudbine. Problem za tim iz Srema je što će se do kraja prvenstva sastati sa Vojvodinom i Čukaričkim.

RASPORED SUPERLIGE

27. kolo

TSC – Javor Matis

Radnik – Proleter

Rad – Crvena zvezda

Napredak – Radnički N

Mačva – Voždovac

Partizan – Mladost

Inđija – Spartak

Vojvodina – Čukarički

28. kolo

Javor – Vojvodina

Čukarički – Inđija

Spartak – Partizan

Mladost – Mačva

Voždovac – Napredak

Radnički – Rad

Crvena zvezda – Radnik

Proleter – TSC

29. kolo

Proleter – Javor Matis

TSC – Crvena zvezda

Radnik – Radnički (N)

Rad – Voždovac

Napredak – Mladost

Mačva – Spartak

Partizan – Čukarički

Inđija – Vojvodina

30. kolo

Javor – Inđija

Vojvodina – Partizan

Čukarički – Mačva

Spartak – Napredak

Mladost – Rad

Voždovac – Radnik

Radnički – TSC

Crvena zvezda – Proleter



tagovi

Dragomir Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara